Sprezyny
Zwiń
X
-
Sprezyny
Mobile, szukalem, ale jakos nic nie odpowiadao na moje pytaie. Otoz, moja o1 kombi dziwnie tyl ma wysoko, a przod jak dla mnie i mechanika nisko. Pytanie czy sprezyny sie jakos zuzyly czy po prostu ten typ tak ma, choc jak patrezylem na parkingach raczej stoja prosto no i co moze to powodowac? Mysle, ze to sprezyny chyba. Czy moze to powodowac tez sciaganie auta? Dzieki za pomoc
[ Dodano: Sro 08 Cze, 11 11:38 ]
a drugie pytanie, pisza, ze sciaganie moze byc powodowane przez sworznie, opony itp. Mam sprawdzoen wszystko. A czy np. moze byc tak, ze hamulce np. prawego tylnego kola nie puszczaja do konca i auto zaczyna sciagac?Aby zawsze dotrzeć do celu...
-
-
Sebu, zabiles mnie. Wiem, ze moge je sobie wymienic tylko jak nie musze to po coAle spoko nisko stoi wzgledem nadkole-opona oraz przod tyl mi to osobiscie nie przeszadza, ale jesli to ma jakis wplyw na wlasciwosci jezdne to... bede musial
[ Dodano: Sro 08 Cze, 11 11:49 ]
Ahmed, to widac jakies 2 cm wedlug mojego mechanika a to jest roznica. Jak bede mial chwile i kawalek miary to na pewno to zrobie. Jakbys mial taka mozliwosc to wielkie dzieki. A druga sprawa jak rozwija sie Wasze Bobo? My wczoraj bylismy na ?USG i okazalo sie, ze wszyscy mysleli, ze bedzie chlopak a tu.... Mała zrobila niespodziankeAby zawsze dotrzeć do celu...
Komentarz
-
-
Re: Sprezyny
Zamieszczone przez CubariusMobile, szukalem, ale jakos nic nie odpowiadao na moje pytaie. Otoz, moja o1 kombi dziwnie tyl ma wysoko, a przod jak dla mnie i mechanika nisko. Pytanie czy sprezyny sie jakos zuzyly czy po prostu ten typ tak ma, choc jak patrezylem na parkingach raczej stoja prosto no i co moze to powodowac? Mysle, ze to sprezyny chyba. Czy moze to powodowac tez sciaganie auta? Dzieki za pomoc
[ Dodano: Sro 08 Cze, 11 11:38 ]
a drugie pytanie, pisza, ze sciaganie moze byc powodowane przez sworznie, opony itp. Mam sprawdzoen wszystko. A czy np. moze byc tak, ze hamulce np. prawego tylnego kola nie puszczaja do konca i auto zaczyna sciagac?.
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Wiec sprawa ma sie tak, nie wiem czy byl celowo podniesiony czy nie, ale wiem jedno, ze odleglosc od asfaltu do nadkola w najwyzszym punkcie z tylu prawa i lewa strona wynosi 68,5 cm, przod od strony kierowcy wynosi 68 cm natomiast prawy przod od strony pasazera wynosi niecale 66 cm. Wniosek - nie znam sie, ale prawa strona jest troche za nisko, a auto stalo na rownym podlozu. Czyli pytaie, moze sciagac w prawo? dwa skad to sie wzielo? Jakies pomysly? z gory dzieki
[ Dodano: Sro 08 Cze, 11 12:06 ]
Ahmed, czyli wojny nie bedzie skoro znowu plec piekna sie rodziJa znam przypadek, ze lekarz na 100 pewny, ze dziewczynka, a tu przy porodzie chlopak. No i teraz imie trzeba wybierac powoli
Aby zawsze dotrzeć do celu...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CubariusWiec sprawa ma sie tak, nie wiem czy byl celowo podniesiony czy nie, ale wiem jedno, ze odleglosc od asfaltu do nadkola w najwyzszym punkcie z tylu prawa i lewa strona wynosi 68,5 cm, przod od strony kierowcy wynosi 68 cm natomiast prawy przod od strony pasazera wynosi niecale 66 cm. Wniosek - nie znam sie, ale prawa strona jest troche za nisko, a auto stalo na rownym podlozu. Czyli pytaie, moze sciagac w prawo? dwa skad to sie wzielo? Jakies pomysly? z gory dziekiPozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Cubariusno wlasnie, moze i tak byc, a mozna to jakos zdiagnozowac, ale bez wiekszego rozwalania zawieszenia? bo ponoc wymontoweanie sprezyny to troche roboty jest prawda? a nie mam obecnie za duzo kasy. Jesli zadaje glupie pytania to przepraszam dki za pomocPozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Cubariusno wlasnie, moze i tak byc, a mozna to jakos zdiagnozowac, ale bez wiekszego rozwalania zawieszenia? bo ponoc wymontoweanie sprezyny to troche roboty jest prawda? a nie mam obecnie za duzo kasy. Jesli zadaje glupie pytania to przepraszam dki za pomoc
a co do pytania o hamulce z tylu - podnies tyl i zakrec najpierw jednym potem drugim kolem, zahamuj i zakrec jeszcze raz. jesli wyczujesz jakas roznice przy kreceniu kolami to zagladaj do hamulcowkazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebuZamieszczone przez rssa co do pytania o hamulce z tylu - podnies tyl i zakrec najpierw jednym potem drugim kolem, zahamuj i zakrec jeszcze raz. jesli wyczujesz jakas roznice przy kreceniu kolami to zagladaj do hamulcowkazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Wic mam juz odpowiedz, zmienilem sprezyny, obie byly cale, ale prawa wygieta jakos dziwnie i dawalo to, ze auto bylo ponad 2 cm nizej z prawego przodu. Do tego swoja droga wymienilem klocki z tylu i odbojniki amortyzatorow. No i teraz chodzi elegancko. Dziki wszystkim. Ale po tym wszystkim bede musial pewnie znowu na zbieznosc jechac 3 razAle wazne, ze jedzie prosto - troche naprawde troche kierownica jest przy jezdzie na wprost skrecona w prawo, ale chyba sobie odpuszcze
Choc znajac siebie....
Pozdrowienia
Aby zawsze dotrzeć do celu...
Komentarz
-
Komentarz