Mobile, szukalem, ale jakos nic nie odpowiadao na moje pytaie. Otoz, moja o1 kombi dziwnie tyl ma wysoko, a przod jak dla mnie i mechanika nisko. Pytanie czy sprezyny sie jakos zuzyly czy po prostu ten typ tak ma, choc jak patrezylem na parkingach raczej stoja prosto no i co moze to powodowac? Mysle, ze to sprezyny chyba. Czy moze to powodowac tez sciaganie auta? Dzieki za pomoc
[ Dodano: Sro 08 Cze, 11 11:38 ]
a drugie pytanie, pisza, ze sciaganie moze byc powodowane przez sworznie, opony itp. Mam sprawdzoen wszystko. A czy np. moze byc tak, ze hamulce np. prawego tylnego kola nie puszczaja do konca i auto zaczyna sciagac?
Sebu, zabiles mnie. Wiem, ze moge je sobie wymienic tylko jak nie musze to po co Ale spoko nisko stoi wzgledem nadkole-opona oraz przod tyl mi to osobiscie nie przeszadza, ale jesli to ma jakis wplyw na wlasciwosci jezdne to... bede musial
[ Dodano: Sro 08 Cze, 11 11:49 ]
Ahmed, to widac jakies 2 cm wedlug mojego mechanika a to jest roznica. Jak bede mial chwile i kawalek miary to na pewno to zrobie. Jakbys mial taka mozliwosc to wielkie dzieki. A druga sprawa jak rozwija sie Wasze Bobo? My wczoraj bylismy na ?USG i okazalo sie, ze wszyscy mysleli, ze bedzie chlopak a tu.... Mała zrobila niespodzianke
Mobile, szukalem, ale jakos nic nie odpowiadao na moje pytaie. Otoz, moja o1 kombi dziwnie tyl ma wysoko, a przod jak dla mnie i mechanika nisko. Pytanie czy sprezyny sie jakos zuzyly czy po prostu ten typ tak ma, choc jak patrezylem na parkingach raczej stoja prosto no i co moze to powodowac? Mysle, ze to sprezyny chyba. Czy moze to powodowac tez sciaganie auta? Dzieki za pomoc
[ Dodano: Sro 08 Cze, 11 11:38 ]
a drugie pytanie, pisza, ze sciaganie moze byc powodowane przez sworznie, opony itp. Mam sprawdzoen wszystko. A czy np. moze byc tak, ze hamulce np. prawego tylnego kola nie puszczaja do konca i auto zaczyna sciagac?
Tutaj może być sytuacja, że tył został celowo podniesiony w stosunku do przodu lub tył jest standardowo, a przód "osiadł". Tak czy inaczej, żeby wyrównać to wymiana sprężyn na przodzie. W przypadku jednak, gdzy tył jest celowo podniesiony i przód do niego dorówna to wtedy po wymianie otrzymujesz prawie Scouta .
Wiec sprawa ma sie tak, nie wiem czy byl celowo podniesiony czy nie, ale wiem jedno, ze odleglosc od asfaltu do nadkola w najwyzszym punkcie z tylu prawa i lewa strona wynosi 68,5 cm, przod od strony kierowcy wynosi 68 cm natomiast prawy przod od strony pasazera wynosi niecale 66 cm. Wniosek - nie znam sie, ale prawa strona jest troche za nisko, a auto stalo na rownym podlozu. Czyli pytaie, moze sciagac w prawo? dwa skad to sie wzielo? Jakies pomysly? z gory dzieki
[ Dodano: Sro 08 Cze, 11 12:06 ] Ahmed, czyli wojny nie bedzie skoro znowu plec piekna sie rodzi Ja znam przypadek, ze lekarz na 100 pewny, ze dziewczynka, a tu przy porodzie chlopak. No i teraz imie trzeba wybierac powoli
Wiec sprawa ma sie tak, nie wiem czy byl celowo podniesiony czy nie, ale wiem jedno, ze odleglosc od asfaltu do nadkola w najwyzszym punkcie z tylu prawa i lewa strona wynosi 68,5 cm, przod od strony kierowcy wynosi 68 cm natomiast prawy przod od strony pasazera wynosi niecale 66 cm. Wniosek - nie znam sie, ale prawa strona jest troche za nisko, a auto stalo na rownym podlozu. Czyli pytaie, moze sciagac w prawo? dwa skad to sie wzielo? Jakies pomysly? z gory dzieki
Prawa przednia sprężyna nie jest uszkodzona (pęknięcie)?
no wlasnie, moze i tak byc, a mozna to jakos zdiagnozowac, ale bez wiekszego rozwalania zawieszenia? bo ponoc wymontoweanie sprezyny to troche roboty jest prawda? a nie mam obecnie za duzo kasy. Jesli zadaje glupie pytania to przepraszam dki za pomoc
no wlasnie, moze i tak byc, a mozna to jakos zdiagnozowac, ale bez wiekszego rozwalania zawieszenia? bo ponoc wymontoweanie sprezyny to troche roboty jest prawda? a nie mam obecnie za duzo kasy. Jesli zadaje glupie pytania to przepraszam dki za pomoc
Pęknięcie zazwyczaj słychać podczas przejazdu po nierównościach jako metaliczny dźwięk, stukot. Chociaż nie zawsze musi stukać. Co do wyczucia to czasami można wyczuć ręką, przy skręconych na maxa kołach dla wygody. Jednak trzeba to obczajać dokładnie, bo jak pęknięcie jest przy kielichu, to można przeoczyć.
bardzo dokladnie obejrzec i obmacac sprezyne (pewnie nie obedzie sie bez zdejmowania nadkola) - znajomemu pekla sprezyna w Seacie - niby jezdzil normalnie, ale troche sciagal ...
a co do pytania o hamulce z tylu - podnies tyl i zakrec najpierw jednym potem drugim kolem, zahamuj i zakrec jeszcze raz. jesli wyczujesz jakas roznice przy kreceniu kolami to zagladaj do hamulcow
kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
a co do pytania o hamulce z tylu - podnies tyl i zakrec najpierw jednym potem drugim kolem, zahamuj i zakrec jeszcze raz. jesli wyczujesz jakas roznice przy kreceniu kolami to zagladaj do hamulcow
A kto pytał o hamulce :P
Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz jak pomogłem to daj punkcik sprzęgło od G 60
A kto pytał o hamulce :P
a przeczytaj jeszcze raz w calosci pierwszy post autora watku ....
kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Wic mam juz odpowiedz, zmienilem sprezyny, obie byly cale, ale prawa wygieta jakos dziwnie i dawalo to, ze auto bylo ponad 2 cm nizej z prawego przodu. Do tego swoja droga wymienilem klocki z tylu i odbojniki amortyzatorow. No i teraz chodzi elegancko. Dziki wszystkim. Ale po tym wszystkim bede musial pewnie znowu na zbieznosc jechac 3 raz Ale wazne, ze jedzie prosto - troche naprawde troche kierownica jest przy jezdzie na wprost skrecona w prawo, ale chyba sobie odpuszcze Choc znajac siebie.... Pozdrowienia
Komentarz