he he potem tą listę opublikują jako "Lista Największych Naiwniaków RP"
nie, raczej sprzedadzą na allegro jaką bazę mailową kilkudziesięciu tysięcy klientów...
a co wam ten rząd ma zrobić z tą ceną paliwa? wprowadzić dopłaty czy co? mamy podobno trzecią czy czwartą najniższą cenę paliwa w UE...
Witam
skoda octawia 2006r 1.9 TDI 105km wywala błąd 12546- brak sygnału klapy gaszącej, po wymianie na nowy dalej to samo, silnik pracuje normalnie zawór również działa natomiast błąd w sterowniku silnika nadal powraca ten sam. Okablowanie wydaje mi sie że jest OK
Witam
odkopuje swiadomie, mam ten sam blad, a odpowiedzi w internecie brak.
mianowicie octavia 2 1.9tdi bxe 2008r 155000km kontrolka z "zoltym smiglowcem" i blad 12546 zadnych innych objawow... po wykasowaniu 50km spokoju i znowu. Prosze o pomoc. Czy ten blad mowi o braku sygnalu klapy gaszacej tak jak jest napisane post wyzej? Jesli tak to od czego zaczac?
Wykasowuje te klapę ze sterownika silnika. Po tym jak kupiłem org Pierburg za 800zł w ASO i po 12mies padła, wymieniłem drugą znowu z ASO i padła, powiedziałem ze 3 raz tego nie wymienie. Oczywiscie 2 x padło w lato w środku miasta, a to pali odrazu bezpiecznik od wentylatorów to nikomu nie musze mowić jak się wraca do domu. Wyciołem to z softa z ECU i od 2 lat problemu i kontrolki i błędu brak.
Klapka działa przy gaszeniu silnika, ma za zadanie zdławić silnik by zgasł bardziej miękko. Wyjmij rurę i bedzie widać czy się zamyka, ma się otworzyc kilka sek po zgaszeniu silnika. Ale jak uszkodzona to błąd nie zawsze się pojawi, klapka nie zawsze zadziała itp.
Sytuacja ma się następująco:
- bezpiecznik ok
- przewody przy chłodnicy ok (jakby oryginalnie zabezpieczone)
- klapa działa (jest dźwięk po ok 3 sekundach od zgaszenia)
błąd nadal się wyświetla, czy może to być spowodowane mrozem/wilgocią? bo takie opinie słyszałem
DriverTaxi, sprawdź wiązkę pod obudową filtra powietrza, zresztą wszystkie kable jakie sprawdzasz to na oko mogą wyglądać ok, weź po kolei chwyć i lekko spróbuj rozciągnąć. Jak jest cały - na pewno nie pęknie, jak ma już jakieś pęknięcia to się szybko przekonasz.
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz