To ja się dopiszę. O2 trzy miesiące po upływie okresu gwarancji. 1,4 TSI, 2010 r, 45.000 km. Wystąpiło, podobno typowe dla tego silnika, głośne metaliczne klekotanie przez ok 3 s. po uruchomieniu silnika. Przewidywany koszt naprawy ok 3.000 PLN (!!!). Podobno Skoda daje jakieś upusty na części. Czekam na decyzję serwisu. Zobaczymy czy zachowają się fair.
[O2] 1.4 TSI - konczy sie gwarancja i "usterki"
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez fanCarolco napisał/a:
Witam.
Niebawem kończy się gwarancja i pozostają dwa ważne problemy nie rozwiązane. Czy ktoś z Was miał między 80-120km/h taki dźwięk, jakby wjeżdżało się na pasy na szosie (takie "specjalne", aby kierowca usłyszał)? Coś jakby buczenie. Wspomnę, że powyżej 120-130km/h to ustaje. Dodatkowo w deszczu przeważnie tego nie ma. Serwis nie wie co to może być.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Sprawdz,czy przy otwartych oknach tez to wystepuje bo powinno znikac.Serwis nigdy nic nie wie,wczoraj odebralem z ASO fotel po 4 naprawie i dalej jest lipa!Powiedz tym durniom,ze to problem z uszczelkami w drzwiach,czasami wystarczy regulacja drzwi.Jesli nie pomoze regulacja to bedziesz musial podkleic uszczelki tasma dwustronna.
Komentarz
-
-
Carolco, tutaj masz to opisane:
forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47358&highlight=dziwny+d%BCwi%EAk
za około tydzień będę mógł napisać jaki ma numer instrukcja serwisowa usunięcia usterki. Najlepiej wydrukuj wpisy z tego tematu i pokaż filmik z nagranym dźwiękiem. U mnie usunięto usterkę za pierwszym razem (regulacja drzwi przednich na zawiasach górnych)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysnCarolco, tutaj masz to opisane:
forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47358&highlight=dziwny+d%BCwi%EAk
za około tydzień będę mógł napisać jaki ma numer instrukcja serwisowa usunięcia usterki. Najlepiej wydrukuj wpisy z tego tematu i pokaż filmik z nagranym dźwiękiem. U mnie usunięto usterkę za pierwszym razem (regulacja drzwi przednich na zawiasach górnych)
Komentarz
-
Komentarz