[O2] 1.4 TSI - konczy sie gwarancja i "usterki"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • roberto12
    Classic
    • 2010
    • 20

To ja się dopiszę. O2 trzy miesiące po upływie okresu gwarancji. 1,4 TSI, 2010 r, 45.000 km. Wystąpiło, podobno typowe dla tego silnika, głośne metaliczne klekotanie przez ok 3 s. po uruchomieniu silnika. Przewidywany koszt naprawy ok 3.000 PLN (!!!). Podobno Skoda daje jakieś upusty na części. Czekam na decyzję serwisu. Zobaczymy czy zachowają się fair.

Komentarz

• Carolco
      Ambiente
      • 2010
      • 116

Zamieszczone przez fan
      Carolco napisał/a:
      Witam.

Niebawem kończy się gwarancja i pozostają dwa ważne problemy nie rozwiązane. Czy ktoś z Was miał między 80-120km/h taki dźwięk, jakby wjeżdżało się na pasy na szosie (takie "specjalne", aby kierowca usłyszał)? Coś jakby buczenie. Wspomnę, że powyżej 120-130km/h to ustaje. Dodatkowo w deszczu przeważnie tego nie ma. Serwis nie wie co to może być.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Sprawdz,czy przy otwartych oknach tez to wystepuje bo powinno znikac.Serwis nigdy nic nie wie,wczoraj odebralem z ASO fotel po 4 naprawie i dalej jest lipa!Powiedz tym durniom,ze to problem z uszczelkami w drzwiach,czasami wystarczy regulacja drzwi.Jesli nie pomoze regulacja to bedziesz musial podkleic uszczelki tasma dwustronna.
      Przy otwartych drzwiach czasem cichnie to buczenie, a czasem nie. Decyzja serwisu jest taka, że będą wymieniać przednią szybę na nową, bo twierdzą, iż źle była wklejona fabrycznie. Podobno po zaklejeniu przedniej szyby ten dźwięk ucicha. Muszę też sam to sprawdzić. 6 sierpnia jadę to uzgodnić z serwisem. Czy mogę się z tego względu domagać Waszym zdaniem jakiegoś profitu? Samochód 1,5 roku i przy sprzedaży ma to znaczenie. Proszę o poradę.

1.4 TSI MINT

Komentarz

• krzysn
        Rider
        • 2007
        • 515

Carolco, tutaj masz to opisane:
        forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47358&highlight=dziwny+d%BCwi%EAk

za około tydzień będę mógł napisać jaki ma numer instrukcja serwisowa usunięcia usterki. Najlepiej wydrukuj wpisy z tego tematu i pokaż filmik z nagranym dźwiękiem. U mnie usunięto usterkę za pierwszym razem (regulacja drzwi przednich na zawiasach górnych)

Komentarz

• Carolco
          Ambiente
          • 2010
          • 116

Zamieszczone przez krzysn
          Carolco, tutaj masz to opisane:
          forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47358&highlight=dziwny+d%BCwi%EAk

za około tydzień będę mógł napisać jaki ma numer instrukcja serwisowa usunięcia usterki. Najlepiej wydrukuj wpisy z tego tematu i pokaż filmik z nagranym dźwiękiem. U mnie usunięto usterkę za pierwszym razem (regulacja drzwi przednich na zawiasach górnych)
          DZIĘKI WIELKIE! Będę czekał z niecierpliwością na ten numer instrukcji. Albo wcześniej wydrukuję jak radzisz i im pokażę. Ja mam stracha, bo widzę, że już szybę chcą wymieniać, a może się okaże, że to nie to...

1.4 TSI MINT

Komentarz

• TomekRs
            RS
            • 2011
            • 1670

Niech Ci wstawia z tego samego rocznika albo odnotuja to bo pozniej bedzie marudzenie, ze dzwon z przodu byl

Komentarz

• krzysn
              Rider
              • 2007
              • 515

Carolco, jestem na urlopie nad morzem i stąd to opóźnienie. Wydruk instrukcji serwisowej został w domu.

Komentarz

Pracuję...