wiatrak nie dziala?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adam_dacho25
    Classic
    • 2011
    • 6

wiatrak nie dziala?

Zamieszczone przez Biszczu
    tylko, kto teraz robi fabryczne?
    Akuma albo Varta.
    Bezele
  • anngro
    Classic
    • 2010
    • 15

wiatrak nie dziala?

witam, mam pytanie odnosnie wiatraka lewego (stojac przodem do silnika)czy on ma dzialac po wlaczeniu silnika?prawy czyli od chlodnicy dziala lewy stoi w miejscu ...

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Lewy wentylator(zgodnie z kierunkiem jazdy) działa po przekroczeniu temperatury silnika >97(chyba)stopni C.
      Prawy i lewy pracują po włączeniu klimatyzacji,niezależnie od temperatury silnika.
      Po włączeniu silnika,przy temperaturze płynu <90 st.i wyłączonej klimatyzacji oba wentylatory nie działają.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• tomus7
        RS
        • 2010
        • 1896
        • Peugeot

Dokładnie tak jak napisałJanuszSz,
        ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
        http://www.bunkry.pl/pl/index.html
        a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
        http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
        Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• anngro
          Classic
          • 2010
          • 15

w takim razie nie dziala mi wiatrak lewy(zgodnie z kierunkiem jazdy)nawet przy wlaczonej klimtyzacji,pracuje tylko prawy...co moglo sie stac i czym to grozi w czasie jazdy...

dzieki wielkie za tamte odpowiedzi

Komentarz

• pawol
            Classic
            • 2009
            • 21

Witam! podłanczam sie pod temat bo dzis bylem zrobic porzadek z klima i wyszlo mi ze nie pracuje lewy wiatrak (zgodnie z kierunkiem jazdy), ponadto wczoraj bawiac sie vag-iem w klimatyzacji znalazlem taki blad 1177- sterowanie silnika ECM! czy jest to zwiazane z tym czy jest to jakis osobny temat?! z gory dzieki

Komentarz

• JanuszSz
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 2835
              • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez anngro
              w takim razie nie dziala mi wiatrak lewy(zgodnie z kierunkiem jazdy)nawet przy wlaczonej klimtyzacji,pracuje tylko prawy...co moglo sie stac i czym to grozi w czasie jazdy...
              Albo padnięty wentylator,sprawdź go "na krótko",może też być uszkodzony sterownik,który siedzi pod akumulatorem.
              Jazda z uszkodzonym wentylatorem może skończyć się wzrostem ciśnienia w układzie klimatyzacji na skutek zbyt wysokiej temperatury czynnika.Jeśli będziesz jeździł bez klimy,podczas jazdy w cięższych warunkach(korki,góry)przy wzroście temperatury płynu chłodzącego nie będzie schładzania chłodnicy i możesz przegrzać silnik.
              Tak,czy inaczej należy go naprawić,lub wymienić.
              Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• laurin
                Rider
                • 2009
                • 727

MI też nie działał lewy (zgodnie z kierunkiem jazdy) - problem był jakiś w kostce łączącej bo jak odpiąłem wtyczkę i na krótko podpiąłem to ruszył i dział do tej pory. Profilaktycznie przeczyściłem wtyki... Sprawdź też ręka czy w ogóle śmigło się obraca lekko

Komentarz

• ruwado
                  RS
                  • 2009
                  • 14885
                  • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez anngro
                  witam, mam pytanie odnosnie wiatraka lewego (stojac przodem do silnika)czy on ma dzialac po wlaczeniu silnika?prawy czyli od chlodnicy dziala lewy stoi w miejscu ...
                  U mnie tak było i wymieniłem na nowy. Nigdy nie wiadomo, kiedy znowu się zatnie. A z klimą muszą chodzić obydwa.

[ Dodano: Pią 01 Lip, 11 15:20 ]
                  Zamieszczone przez pawol
                  czy jest to zwiazane z tym czy jest to jakis osobny temat?! z gory dzieki

pozdrawiam - Darek

Komentarz

• anngro
                    Classic
                    • 2010
                    • 15

dzieki za odp...okazalao sie ze po recznym sprawdzeniu czy wiatrak sie kreci nic z tego nie wyszlo,czyli padl sam wiatrak i jest do wymiany,przynajmniej problem z glowy.

Komentarz

Pracuję...