AdamB, powiedz mi jak wyciągnąłeś aku z auta to jak zamknąłeś samochód :?: ops: kurcze zastanawiam się nad tym bo mam central (pewnie jak wszyscy) a w octaviach nie ma "dzyndzelków" które mozna wdusić ręcznie... ops:
Jeszcze nie wyciągałem, kupiłem przed chwilą, (na wymianę miałem jakiś stary), będę to robił w domu, w ciepłym garażu.
Czy ktoś ma jakiś pomysł , co to jest , jak załączę klimę to na wolnych obrotach słychać dość mocno hałas przypominający coś jakby ślizgający się pasek połączony z odgłosem sucho pracującego łożyska. Jak zwiększę odrobinę obroty jest ok , o co chodzi. :cry:
Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej...
u mnie nic nie piszczy po odpaleniu klimki otwurz maske i sprawd z kad ten dzwiek dochodzi jesli z okolic sprezarki to elektrosprzeglo przegrzane albo sprerzarka sie zaciera bo w tylek dostala na durzych obrotach i jedno i drugie on cierzkiej nogi i przygazuwek z klimka
dziadziol, zacznij od sprawdzenia sprzęgła alternatora i paska napędu osprzętu. napinacz nie drga nadmiernie?
Wydaje mi się ,że rzeczywiście napinacz drga chyba intensywniej ,nie jestem fachowcem i nie za bardzo wiem jak sprawdzić sprzęgło alternatora ,jak to zrobić ?.Natomiast pasek moge sprawdzić ,co naturalnie uczynię. ops:
zdejmij pasek, energicznie pokręć za kółko altka, ma przenieść napęd ale przytrzymując za nie wirnik powinien się obracać ( przy nie ruchomym kółku). napinacz nie ma ani drgnąć
www.k-mot.pl
Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
Autoholowanie.
Robert Kulma
Klima gaz powinna mieć (ładowane ,sprawdzane , odgrzybiane w ubiegłym roku)
Natomiast napinacz drga na pewno i wydaje mi się ,że zakres tych drgań wynosi w porywach do 10mm.
Bo moja klima po trasie jęczy jak stary ikarus ...
??? To znaczy? Moja po wyłączeniu w duży upał przez chwilę buczy i cichnie. Podczas pracy jest cicho.
po 10-15 km jest cisza ale jak przejadę 100km jak stoję na światłach jak przy gazuje jest takie "łyyyyyyyyyyyyyyy" jak w starych ikarusach
po za tym jest ok chłodzi szybko ipt.
Czy ktoś ma jakiś pomysł , co to jest , jak załączę klimę to na wolnych obrotach słychać dość mocno hałas przypominający coś jakby ślizgający się pasek połączony z odgłosem sucho pracującego łożyska. Jak zwiększę odrobinę obroty jest ok , o co chodzi. :cry:
U mnie w OI był dokładnie taki objaw. Jak się okazało, to była wina wyrobionych wieszaków chłodnicy. Po wymianie wieszaków chłodnicy piszczenie ustąpiło.
Komentarz