[O1] BFQ nie pali... :-(

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qickare
    Rider
    • 2007
    • 286

AUX i tylne głośniki, nie działa mi AUX (włączam go zgodnie z instrukcją), a tylne głośniki chociaż działają, nie mam regulacji przód tył.
    Po montażu kabelka aux i glosników jest potrzeba aktywacji tego w radyjku?
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

Koledzy,
    ojciec ma już trzeciego zonka w ciągu miesiąca w mojej byłej O1 :cry: . Tym razem auto nie chce zapalić. VAG nie pokazuje żadnych błędów. Auto mimo kilkusekundowego kręcenia rozrusznikiem nie startuje. Wcześniej wszystko bylo OK, nie świeciły się żadne kontrolki, nic nie wskazywało na jakikolwiek problem (dzień wcześniej auto "zrobiło" dłuższy kawałek).
    Wcześniej zrobiony był:
    - kompletny rozrząd (bo ciekła pompa wody) i jakis króciec przy "termostacie",
    - termostat wraz z obudową.
    Co może być przyczyną tej usterki? Coś mi mówi, że być może podczas zmiany rozrządu mechanik uszkodził czujnik Halla, lub być może szlag trafił pompę wody (ojciec twierdzi, ze po przekreceniu kluczyka nie słyszał dźwieku jej pracy) - ale czy powyższe nie zostawiloby śladu w komputerze?
    Aha, od około 2 miesięcy komputer wołał o zmianę oleju - ale to chyba nie mogło spowodować problemu z odpaleniem?

Auto jest już w warsztacie, ale może ktos ma sugestie dla mechanika gdzie szukać problemu?
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

lub być może szlag trafił pompę wody (ojciec twierdzi, ze po przekreceniu kluczyka nie słyszał dźwieku
      Pompkę paliwa słychać po przekręceniu zapłonu, mechanik szybko sprawdzi czy jest na niej zasilanie i czy dochodzi paliwo. Jeżeli jest alarm to może być odcięcie pompy paliwa, można gdybać ...
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9935
        • Ford

phrix, no właśnie ojciec mówi, że tej pompki nie słychać i stąd mój trop... Kuźwa, że też auto musiało paść jak mnie nie ma - ojciec jest "dupa" jeśli chodzi o auta i sam za cholerę nic nie sprawdzi a i mechanik go może "naciągnąć"... Nawet sierota nie był w stanie znaleźć bezpiecznika i sprawdzić czy ten od pompki jest OK...
        Adam... Używam:

Komentarz

• rss
          L&K
          • 2009
          • 1098

zaczac od sprawdzenia bezpiecznika pompy paliwa.
          w Felicji niezle napsulo mi to krwi
          kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• splawik
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1292

Zamieszczone przez Agamek12
            no właśnie ojciec mówi, że tej pompki nie słychać i stąd mój trop...
            Ona się jeszcze włącza jak się drzwi kierowcy otwiera. Wtedy też ją słychać.
            A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
            AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
            O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
            -------------------------------------------------
            Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9935
              • Ford

No i auto "naprawione". Okazało się, ze wypięła się kostka na akumulatorze... Wkurzony jestem na starego bo jeszcze mu mówiłem, żeby przed odholowaniem auta posprawdzał wszystkie kostki, w tym przede wszystkim tą na aku - oczywiscie stwierdził, ze wszystko sprawdził... No i wydał sierota 50zł na hol i 50zł na połączenie kostki, o nerwach nie wspominając...
              PS: już po "naprawie" jeszcze mi powiedział że świeciła się czasem kontrolka od ABS, a jak go pytałem o jakieś niepokojące sygnały z deski to powiedział, że nic nie było - a gdyby mi o ty, powiedział to bym mu kazał porządnie tą kostkę właczyć...
              Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...