tom007, dopiero co trafilem na Twoja Okcie. Motor masz niezatapialny wiec tylko lac i jezdzic Powodzenia i szerokosci
Silnik przy odpaleniu pracuje jak diesel - szukanie przyczyn
Zwiń
X
-
Silnik przy odpaleniu pracuje jak diesel - szukanie przyczyn
Witam, od pewnego czasu auto przy odpalaniu pracuje głośno w brzmieniu przypomina diesla , dodam iż wzrosło też spalanie na benzynie (na gazie bez zmian).
Na VAG'u brak błedów - w związku z tym prosze was jako bardziej doświadczonych o pomoc w określeniu możliwych przyczyn - mi się wydaje że mogło dojść do uszkodzenia kolektora dolotowego (kiedyś zdarzył się wystrzał pod maską...).
Z góry dziękuje za opinie - pozdrawiam,
-
-
Zamieszczone przez noswerOK ale czy olej nie będzie półśrodkiem? - czy nie lepiej dokonać jakiejś wymiany? (tak aby mieć problem z głowy na stałe)
autem robię jakieś 22kkm rocznie i chciałbym nim jeszcze z 5 lat pojeździć...
pozdrawiam
Co do przestawienia zapłonu ... musiał by paść jakiś czujnik np położenia wału itp
Prawdopodobnie pojawił by sie check engine lub inny błąd na Vagu ... chyba że gazownik wyjął żarówkę .
rozrząd robiony i przejechane 44kkm ...
Wizyta u mechanika da ci szybciej poprawną odpowiedz niż wróżenie z forum ;pNie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
zweryfikuje kwestie rozrządu (mogło dojść do przestawienia się przy nagłej czkawce) - a pytam na forum bo mechanik z którym współpracuje jest dobry do wymian - gorszy do drążenia problemu - ogólnie ciężko znaleźć kogoś kto będzie chciał się w coś takiego zagłębić - większość podpina vaga a potem to już gdybanie i lecą koszty
w sumie ze zmianą oleju też mogę spróbować bo zbliżam się do wymiany...
Z autopsji wiem że czasami zadać pytanie tu na forum niż słuchać wywodów mechaników którzy chcą się podszkalać w naprawianiu na mój koszt...
Dzięki za sugestie jak to przerobie to dam znać.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz