Zauwazylem nie dawno ze cos mi zaczelo cykac w silniku ale niemoge dojsc co to jest... na filmiku jest to najbardziej slyszalne pod koniec kiedy doszedlem do EGRu.. Prosze o pomoc w zdiagnozowaniu co to moze byc. Dodam ze ten dzwiek nie jest jednostajny..
Wlasnie wrocilem z garazu i po zdjeciu paska klinowego dzwiek nadal zostaje wiec nie jest to napinacz.... Zauwazylem tez ze jak silnik dostaje temperatury to te cykanie zanika..
Witam szanownych kolegów. Kupiłem nie dawno octavie tdi 110. Mam problem, silnik dziwnie pracuje coś "cyka" na wolnych obrotach, gdy zwiększę obroty "cykanie" nadal nie ustepuje cyka z większą częstotliwością. Proszę o pomoc. Dodaje link z Video
Witam szanownych kolegów. Kupiłem nie dawno octavie tdi 110. Mam problem, silnik dziwnie pracuje coś "cyka" na wolnych obrotach, gdy zwiększę obroty "cykanie" nadal nie ustepuje cyka z większą częstotliwością. Proszę o pomoc. Dodaje link z Video http://www.youtube.com/watch?v=vk3Rg...ature=youtu.be
Na moje ucho to co u ciebie stuka to popychacze hydrauliczne tak zwane "szklanki"...
Mam podobnie w Volvo jak sie silnik rozgrzeje to zaczyna stukac bo olej robi sie rzadki i popychacz puszcza olej....
Tak na marginesie na tym wideo to slychac tylko stukanie a nie cykanie
Jaki masz zalany olej i jaki przebieg auta? Jak go przegazujesz i potrzymasz chwile na wysokich obrotach to stukanie ustaje? (powoduje to wzrost cisnienia oleju i napelnienie popychacza olejem)
Zlałem castrol 10w40 przebieg 245tyś gdy potrzymam na wysokich obrotach to nie ustaje, puszczam gaz i silnik nie równo pracuje i słychać drganie w środku... mogę wrzucić filmik jak zachowuje się na wysokich obrotach.
[ Dodano: Nie 07 Lip, 13 09:41 ]
Drugi film z wyższymi obrotami.
Jezeli chodzi o olej to do samochodow turbo dolanowanych stosuje sie 5W40 bo duzo lepiej chroni turbo przy nie rozgrzanym silniku bo jest rzadszy.. po drugie powinno sie stosowac do tych silnikow tylko olej "full synthetic"...
Jak nie pomaga na wysokich obrotach to juz calkiem ktorys popychacz padl. Najlepiej podjedz do jakiegos mechanika dla potwierdzenia...
Mozesz sprawdzic sam, rozgrzej silnik nastepnie zdejmil pokrywe zaworow i zobaczy czy ktorys z popychaczy nie jest miekki jak tak to do wymiany... Tylko pamietaj ze pokrywy nie dokreca sie na sile tylko z okreslana sila 10Nm bo uszkodzisz uszczelke...
Wcześniej też auto jeździło na takim oleju więc go nie zmieniałem. Muszę jechać do mechanika bo rozrząd do wymiany mam. Mogę z tym problemem jechać 800km stanie się coś silnikowi? Bo aktualnie nie jestem w Polsce.
Raczej nie powinno sie nic stac... widzialem ludzi ktorzy tak jezdza caly czas i nic sie nie dzieje. Popychacz zaworowy sluzy do kasowanie luzu zaworowego i jak nie trzyma to opada i zawor nie otwieta sie do konca a dzwiek jest powodowany udezeniem krzywki walka rozdzadu o popychacz bo jest on opadniety...
Ogolnie dobrze ze masz rozrzad do wymiany bo zeby wymienic popychacze to trzeba zdjac walek rozrzadu a co za tym idzie konieczne jest demontaz paska rozrzadu.
Dzięki za informacje. Może akurat to te popychacze są do wymiany. Wszystko sprawdzę jak będę w domu.
[ Dodano: Pią 02 Sie, 13 18:24 ]
Zamieszczone przez lunio666
Raczej nie powinno sie nic stac... widzialem ludzi ktorzy tak jezdza caly czas i nic sie nie dzieje. Popychacz zaworowy sluzy do kasowanie luzu zaworowego i jak nie trzyma to opada i zawor nie otwieta sie do konca a dzwiek jest powodowany udezeniem krzywki walka rozdzadu o popychacz bo jest on opadniety...
Ogolnie dobrze ze masz rozrzad do wymiany bo zeby wymienic popychacze to trzeba zdjac walek rozrzadu a co za tym idzie konieczne jest demontaz paska rozrzadu.
Miałeś racje to były popychacze wymieniłem razem z rozrządem, teraz silnik bardzo cicho pracuje. Dzięki za informacje i słuszną diagnozę
Komentarz