Jaka chłodnica klimatyzacji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dymision
    Classic
    • 2011
    • 4

Agamek12, posiadanie Audi zobowiązuje :wink:
    dymision
  • lukaszk8807
    Classic
    • 2010
    • 12

niessens behr czy moze cos innego?

co powiecie o tym: http://moto.allegro.pl/chlodnica-kli...770863286.html

chyba takie samo jak montowane w oryginale

co warto wybrac__

Komentarz

• Biszczu
      RS
      • 2011
      • 5567

lukaszk8807, ja kupowałem tą:
      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Remark
        Ambiente
        • 2010
        • 108

Witam.

Pytasz co wybrać , Wiesz że „lepsze jest wrogiem dobrego” i może najpierw zerknij tu :

Teraz skoro już znasz klasyfikację, podpowiem iż znany katalog na rys. 260-41 ( poz. 1)
        Definiuje ten element następująco : 1KO 820 411E - Skraplacz czynnika chłodzącego ze zbiornikiem przelewowym -DENSO- szt.1 - dla modelu (silnika) :BCA, BGU, BLF, AXX, BLR, BLY, BJB, BKC, BKD, BLX, AZV, BWA .

Tak wiec propozycja z Allegro to jak najbardziej „orginał” ( w dobrej cenie ) natomiast firmy które wymieniłeś to zamienniki.
        Dodam iż firma HELLA wykupiła firmę BEHR i część wyrobów sygnuje : BEHR-HELLA-SERVICE a produkcja tam gdzie taniej...co nic nie znaczy oczywiście.

Pozdrawiam.

Komentarz

• lukaszk8807
          Classic
          • 2010
          • 12

Zamieszczone przez Remark
          Witam.

Pytasz co wybrać , Wiesz że „lepsze jest wrogiem dobrego” i może najpierw zerknij tu :

Teraz skoro już znasz klasyfikację, podpowiem iż znany katalog na rys. 260-41 ( poz. 1)
          Definiuje ten element następująco : 1KO 820 411E - Skraplacz czynnika chłodzącego ze zbiornikiem przelewowym -DENSO- szt.1 - dla modelu (silnika) :BCA, BGU, BLF, AXX, BLR, BLY, BJB, BKC, BKD, BLX, AZV, BWA .

Tak wiec propozycja z Allegro to jak najbardziej „orginał” ( w dobrej cenie ) natomiast firmy które wymieniłeś to zamienniki.
          Dodam iż firma HELLA wykupiła firmę BEHR i część wyrobów sygnuje : BEHR-HELLA-SERVICE a produkcja tam gdzie taniej...co nic nie znaczy oczywiście.
          Pozdrawiam.
          więc wg Ciebie lepiej brac magneti marelli oryginał z allegro niz zamiennik NISSENS?

Komentarz

• Remark
            Ambiente
            • 2010
            • 108

-Jak mawiał mędrzec: "cokolwiek zrobisz , będziesz żałował " - decyzję o zakupie podejmiesz sam i jeżeli nie przekonuje Cię miejsce produkcji orginału - to moja opinia jest tu najmniej ważna.

Pozdrawiam.

Komentarz

• piotrrud
              Classic
              • 2015
              • 16

Mam pytanie do Biszczu - jaką chłodnicę montowałeś i ile wytrzymała?
              Pytam, bo najczęstszą propozycją zamienną jest jednak NRF, ale widzę że, NRF to jedynie na pudełku, a na chłodnicy naklejki tajwańskie
              Zastanawiam się, czy mi ktoś jakiejś podróby nie wciska...
              Załączone pliki

Komentarz

• Biszczu
                RS
                • 2011
                • 5567

piotrrud, niestety nie wiem, ale nie był to jakiś bardzo markowy produkt. Co do wytrzymałości to jak sprzedawałem O2 czyli w grudniu 2014 roku to dalej była sprawna
                "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• piotrrud
                  Classic
                  • 2015
                  • 16

No trudno, rozumiem. Dzięki za odpowiedź.
                  Czy któryś z kolegów miał w rękach NRF-a?

Zamontowałem tajwańskiego NRF-a - klima ładnie mrozi, sprężarka przeżyła kilka miesięcy bez czynnika, oby tak dalej.
                  Trzeba jednak uważać na tajwańskiego NRF-a:
                  1) nie pasuje piąte mocowanie z boku skraplacza trzymającego rurki (otwór jest o 1 cm wyżej niż w oryginale i nie da się naciągnąć)
                  2) gięcie rurek przebiega inaczej niż w oryginale, trzeba więc się bardziej nagimnastykować, żeby założyć wzmocnienie.

Resztę spostrzeżeń zamieszczę w dziale "how to" pod manualem Biszczu.

Komentarz

Pracuję...