piramida, opony mają indeks 91Y. Pamiętam, że pisałeś w swoim temacie o krótszych stabilizatorach, dobrze kojarze?? Co one dały??
[O1] dziwny problem z pedałem gazu
Zwiń
X
-
[O1] dziwny problem z pedałem gazu
Witam,
bardzo proszę o sprawdzenie do Octavi rok 2002 1,6 BFQ 75KW jaki potencjometr gazu do tej octavi? Według i.parts 6Q1721503E lub A.
Mam w tym momencie założony 1J2721503C, (na stronie i-parts też pasuje do tego modelu) ale jest to Octavia wersja przeróbka angielska i nie wiem czy jest dobrze dobrany.
Problemem w tej Octavi: silnik przeciąga obroty po spuszczeniu pedału sprzęgła i przy utrzymywaniu stałej prędkości sam zwiększa obroty.
na luzie dodając powoli gazu od jakis 2000obr/min (noga na gazie w tym samym położeniu) sam zwiększa obroty do jakis 4000obr/min
ewentualnie jak można sprawdzić taki pedał czy jest sprawny ?
Przepustnica działa i została wyczyszczona.
Nr VIN TMBCX41u632671943
Jeśli ktoś może pomóc bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
Dziękuję
-
-
w razie co mam takie pedały hehe o jakim numerze potrzebujeszŻEBY JECHAĆ TRZEBA LAĆ!!! SZUKASZ CZĘŚCI DO Octavia I zadzwoń!!!
Masz problem z wozem ? Prowadzę warsztat.. http://mechanika-kimoch.pl
E-mail [email protected] ** Tel.792-316-586
Komentarz
-
-
pod tym linkiem widać na czym polega problem
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i1iVsuQIajE[/youtube]
gazu dodawałem stopniowo, po dojsciu do ok 2000obr/min (noga na pedale w bezruchu) nastepuje nagly wzrost obrotow .
Czego to moze byc wina ? Czy to pedał gazu jest wadliwy ?
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Podłącz pod kompa auto.
Adaptowałeś przepustnice po czyszczeniu?Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Komentarz
-
-
tak przepustnica byla adaptowana 3 razy i nic, na kompie wybija od czasu do czasu blad zaworu egr, pozatym zadnych innych nieprawidlowosci
[ Dodano: Pią 26 Sie, 11 09:52 ]
pedał gazu podmieniony na inny i ten sam rezultat takze wykluczylem pedal gazu, co to jeszcze moze byc ?
[ Dodano: Pon 29 Sie, 11 10:35 ]
ma ktos jakis pomysl ?
[ Dodano: Wto 30 Sie, 11 10:46 ]
Na Vag-u pokazuje ze licznik jest nie z tego modelu co powinien byc, przez co nie dziala komp pokladowy i predkosciomierz pokazuje nieprawidlowe wartosci
Czy w jakis sposob moze miec to zwiazek z obrotami ?
Komentarz
-
Komentarz