[O1] Przerywacz migaczy oraz problem z radiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tolczej
    Classic
    • 2013
    • 6

kudłaty78, mam przesyłkę dla Ciebie a pod GO Sport-em nie ma problemu żebym się pojawił
  • rogosz
    Classic
    • 2011
    • 3

Witam,
    mam dwa problemy:
    1. Przerywacz migaczy "cyka" bez powodu, ale światła nie mrugają.
    Dzieje się to w różnych sytuacjach (nie ma reguły), czasem "cyknie" raz, czasem kilka razy a czasem "na.. tentegowywuje" ciągle przez kilkadziesiąt sekund i do tego bardzo szybko (dużo szybciej niż normalnie migacze pracują). Czasem jeździłem i ani razu nie "cyknął" a czasem od razu jak włączałem zapłon to już dawał o sobie znać.

Wymieniłem przerywacz, ale czasem mu się zdarzy "cyknąć" raz czy dwa. No i dzieje się to bardzo sporadycznie. Co nie zmienia faktu, że to chyba nie do końca to.

2. Antena (seryjna) bardzo słabo zbiera i szybko gubi stacje. Poza miastem mogę wyłączyć radio albo słuchać "Rydzykantów" (tak, RadioMaryja zawsze złapie...).
    Byłem u mechanika i w VAGu pojawia się taki błąd:
    Zamieszczone przez VAG
    00856 - antena - zwarcie :
    1. uszkodzony przewód antenowy
    2. przewód antenowy nie podłączony
    3. uszkodzona antena
    No i moje pytanie brzmi jak mógłbym sam ugryźć temat? Jak sprawdzić antenę?

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14885
      • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez rogosz
      Przerywacz migaczy "cyka" bez powodu, ale światła nie mrugają.
      Dzieje się to w różnych sytuacjach (nie ma reguły), czasem "cyknie" raz, czasem kilka razy a czasem "na.. tentegowywuje" ciągle przez kilkadziesiąt sekund i do tego bardzo szybko (dużo szybciej niż normalnie migacze pracują). Czasem jeździłem i ani razu nie "cyknął" a czasem od razu jak włączałem zapłon to już dawał o sobie znać.
      tak miałem - wymiana manetki i po problemie.

Zamieszczone przez rogosz
      Antena (seryjna) bardzo słabo zbiera i szybko gubi stacje. Poza miastem mogę wyłączyć radio albo słuchać "Rydzykantów" (tak, RadioMaryja zawsze złapie...).
      u mnie tak się zrobiło po 5 latach (wcześniej było oki). tez miałem tylko Ojca Dyrektora praktycznie. Ale za jakiś czas padła mi głowica RDS w radyjku. Nie wyświetlał nazw stacji, wykonawców, nie zmieniał automatycznie częstotliwości. Wymieniłem radio i problem z rydzykiem też zniknął. Teraz gra jak trzeba i słucham tego co chcę.
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• rogosz
        Classic
        • 2011
        • 3

Zamieszczone przez ruwado
        tak miałem - wymiana manetki i po problemie.
        No to ma być następna rzecz za jaką się chwycę.
        Tylko pewnie manetka z tempomatem sporo kosztuje :/

Zamieszczone przez ruwado
        Ale za jakiś czas padła mi głowica RDS w radyjku. Nie wyświetlał nazw stacji, wykonawców, nie zmieniał automatycznie częstotliwości.
        Wszystko inne działa (RDS, wykonawcy itp).
        Mam inne radio (nie fabryczne, jakiegoś Panasonic'a) to może na nim spróbuję.

Komentarz

• ruwado
          RS
          • 2009
          • 14885
          • Octavia IV (NX3)

U mnie też najpierw zaczął słabo zbierać stacje w trasie, a dopiero później padł RDS.
          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• acero1964
            Ambiente
            • 2010
            • 118

co do cykania zanim wymienisz manetkę proponuję wziąć sprężone powietrze, ruszać manetką góra dół i psikać tam gdzie tylko się da, u mnie całkowicie pomogło na to cykanie, przynajmniej na razie

Komentarz

Pracuję...