od jakiegoś czasu mam taki problem - jadę np na 2 biegu, puszczam gaz i gdy obroty spadają do minimalnych w kabinie słyszę hałas dobiegający z komory silnika; robi się na tyle głośno, że wciskam sprzęgło lub gaz aby było ciszej; problem jest też na biegu 1 ale tylko gdy jadę pod górkę, czyli jest większe obciążenie silnika; co może być tego przyczyną? auto ma przebieg 190kkm i oryginalne sprzęgło i dwumasę
robekcool, drgań nie odczuwam na kierownicy, w kabinie może minimalnie, hałas - jakby cała kabina wpadała w rezonans, ale źródło czuć, że jest z przodu; w sumie wydaje mi się, że problem ten pojawił się dzień lub dwa po wymianie amorków przód+tył, oraz gum przedniego wahacza, ale ucho mówi, że dźwięk dobiega z komory silnika, więc nie wiązałem tego z tymi wymianami
marekzu, nie, na postoju jest ok, problem jest tylko i wyłącznie podczas jazdy na biegu bez gazu, wzmaga się bardziej gdy jadę pod delikatne wzniesienie, jak jadę z górki bez gazu na biegu to jest idealnie, wystarczy, że wcisnę sprzęgło hałas znika
Komentarz