[O1] wycie chyba w kole

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • radzio78
    Classic
    • 2011
    • 1

[O1] wycie chyba w kole

Zamieszczone przez misiek^wro
    Co do lusterka fotochrom, plastikow, wiazki, czujnika - 500 zl + wysylka. Taniej ni dy rydy - bylo 550.
    to drogo wychodzi jednak, ale są nówki. Mnie komplet gratów z nowym czujnikiem deszczu AH wyszedł 200 zł w wysylkami.
  • QOOBA
    Classic
    • 2010
    • 2

[O1] wycie chyba w kole

Witam,

Podczas jazdy jest słyszalne głośne wycie. Przypomina to trochę jazdę po bruku. Wydaje mi się, że dochodzi ono z prawej strony, ale może również być z lewej, bo to tak się rozchodzi po całości (ale najbardziej wyczuwalne jest od strony pasażera). Nie zależy ono od obrotów, dziur na drodze czy biegu. Wraz ze wzrostem prędkości od ok. 50km/h staje się coraz głośniejsze. Po wciśnięciu sprzęgła, czy wrzuceniu na luz wycie nie ustaje. Co ciekawe, już przy nawet małym skręcie w prawą stronę, wycie całkowicie ustaje. Stąd moja diagnoza była, że to opona. Ale po zmianie opony na zapasówkę, to wycie nie zginęło a nawet lekko się nasiliło. W takim razie wydaje mi się, że to łożyska do wymiany. Proszę o wypowiedzi co to może być i w jaki sposób to w domowych warunkach zdiagnozować... Nie sugerujcie się moimi domysłami, bo to tylko takie strzały.

Pozdrawiam

Komentarz

• florek186
      Ambiente
      • 2009
      • 235

obstawiam łożysko weź podnieś auto na podnośniku i sprawdź czy rusza się <złap na dole i górze koło i ruszaj na zmianę w kierunku siebie> jak ma luzy to łożysko na bank

może to jeszcze Ci pomoże

Witaj poszukiwaczu informacji, Link z którego dostałeś się na tą stronę uległ zmianie z powodu aktualizacji forum do lepszej, szybszej i zaktualizowanej wersji.
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=27260
      Było: 110 KM 235NM
      potem: 129KM 267Nm
      Obecnie: 154KM 354NM

Komentarz

• QOOBA
        Classic
        • 2010
        • 2

Dzięki florek. Łożysko w kole wymienione i wszystko cacy, można zamknąć temat. Pozdrawiam.

Komentarz

• florek186
          Ambiente
          • 2009
          • 235

QOOBA, cieszę się że mogłem pomóc pozdr
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=27260
          Było: 110 KM 235NM
          potem: 129KM 267Nm
          Obecnie: 154KM 354NM

Komentarz

Pracuję...