Zamieszczone przez 4x4BKF
biały dym
Zwiń
X
-
biały dym
Witam,
świeża sprawa. Jade dziś swoja O2 ( 1,9td, chip ) i jadąc ok 40km/h nagle usłyszałem jakiś ,,cyk'' i z wydechu jak z komina pełno białego dymu który śmierdzi jak mój śp. kot.
sprawdziłem olej i jest ok, temperatura też optymalna.
Zaparkowałem samochód po chwili odpaliłem i dym pojawił się ponownie przy dodaniu gazu.
Podczas jazdy zanim zaparkowałem ( ok 400m ) nie zaobserwowałem jakiejś dziwnej pracy silnika czy spadku mocy.
W poprzednich tematach na forum nie odnalazłem idealnie podobnej sytuacji stad kolejny topic. sorry zią.
może ktoś wie WTF?
mój skodilak jest z 2005, przebieg 125tyś.
-
-
Zamieszczone przez immoderateno właśnie płyn też jest ok. żadnych zmian.
Musisz dokładnie obserwować i często sprawdzać poziom,oblookaj rano na zimnym silniku.Zamieszczone przez immoderateCzy wymiana tej uszczelki to jakaś konkretna i kosztowna sprawa?
Przy samej wymianie uszczelki powinieneś się zmieścić w 600-700 PLN.
Aha.Zmień w podpisie kod silnika,bo AVF-a w Octavii nie było.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez immoderateniestety okazało się że padło turbo
Zamieszczone przez immoderateObecnie szukam jakiegoś taniego i dobrego zakładu który regeneruje w obrębie Trójmiasta.
może ktoś wie?
Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzDziwne.Powinien dymić na czarno.
Jak padnie uszczelnienie na turbo to wali na biało.Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Komentarz
-
-
immoderate, u mnie jak turbinka padła, to też nie było efektów specjalnych, w stylu "bum", jak to niektórzy piszą. A dymu też cała masa :roll: Co do regeneracji to jeszcze mogę polecić firmę http://www.turboexpert.pl/ - nie jest to coprawda trójmiasto, ale ceny mają w porządku i wcześniejsza turbina, którą miałem (wymieniłem na GT17 regenerowane gdzie indziej, które wczoraj padło swoją drogą...) bardzo ładnie działała, nie wyła i nie świstała - a silnik jest chipowanyJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
dzieki.
To może komuś się przydać w przyszłości, znalazłem rewelacyjnego kolesią który regeneruje turbinki, To starszy koleś z Wejherowa ( za Gdynią ) i kasuje za to ok 600 do 800zł dając przy tym pisemną gwarancję na minimum rok. I nie jest to firma krzak tylko osoba którą poleciło mi sporo osób znających temat. Gość kupuje najlepsze części ( z przymorza ), pokazuje Ci faktury i regeneruje Twoja własną turbinkę która wycenia i rozkręca przy Tobie. Koleś min zrobił turbinki 4 turbinki 3 lata temu mojemu sąsiadowi który ma wypożyczalnie samochodów - i do tej pory żadnych problemów.
Każdą testuje kompem a czas naprawy to 2 dni robocze. szczerze polecam, jak ktoś chce kontakt to podeślę.
Wiem że dobrą firmą jest też tune-up ale pomijając wyższe ceny usług podobno dziadek jest jeszcze bardziej staranny i dobry.
pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz