[O2] Syrena alarmu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ćwirgol
    Classic
    • 2011
    • 17

[O2] Syrena alarmu

Pozdrowienia dla kierownika srebrnej Octavii, który minął mnie wczoraj około 20:45, na trasie 94 tuż przed Auchanem w Sosnowcu.
    Jechałem tak jak Ty w stronę Dąbrowy Górniczej, tylko że prawym pasem z prędkością wprost-proporcjonalną do swojego zmęczenia po pracy :2kc
    Jak zauważyłem wlepę było już za późno.
    Ty nie miałeś mnie szansy zauważyć, no chyba że w tylnym lusterku, bo dupę mam nie oklejoną (jeszcze).

Pozdrawiam również kierownika czerwonej Octavii I, którego obkarteczkowałem dzisiaj na Wyspiańskiego w Dąbrowie Górniczej. :P

[shadow=red:ce930efab5]Korzystając z okazji, pragnę życzyć wszystkim forumowiczom ---WESOŁYCH ŚWIĄT---[/shadow:ce930efab5]
  • ganzal
    Drive
    • 2010
    • 99

[O2] Syrena alarmu

Witam opstatnio moja syrena alrmu szwankowala wiec postanowilem ja wymienic korzystajac z poradnika na forum wszystko zalaczylem zmienilem ale po zmianie nic syrena kompletnie nie dziala VCDS pokazuje caly czas blad:

01134 - Alarm Horn (H12)
    - -

Usuwalem go wielokrotnie odlaczlem kleme z akku bo myslalem ze cos pomoze ale niestety nic syrene kupilem z identycznym numerem jaka mialem kiedys. Czy jest potrzebne jakies specjalne kodowanie po wymianie bo juz sam nie wiem co i jak?

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

ganzal, kupiłeś nową czy używkę? Podaj resztę z opisu tego błędu ( brak komunikacji, zasilania ? ).
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• ganzal
        Drive
        • 2010
        • 99

dokladnie taki blad mi wyskakuje na vcds
        01134 - Alarm Horn (H12)
        - -
        nie ma nic opisane ani nic zastanawiam sie jak ona ma wbudowana baterei moze trzeba pojezdzic troche zeby sie podladowalo sam juz nie wiem zglupialem :?: poprzednia wyla ale nierownomiernie i cicho z 5m bylo ja ciezko uslyszec ta kompletnie martwa.

Dodam jeszcze ze poprzednio jak testowalem wewnatrz to wlaczaly mi sie kierunki na swiatlach i na liczniku teraz jak patrzalem poza cisza kierunki sa tylko na swiatlach jak sie alarm aktywuje na liczniku ciemno.

Komentarz

• miguello
          RS
          • 2008
          • 1849

ganzal, kolego miałem to samo, zamówiłem używaną syrenę i jak się okazało nie działała, prawdopodobnie bateria była martwa. Wymieniono mi bez problemu na nową sztukę i ta bez problemu zadziałała.

Najlepiej spróbuj wymienić na inną/nową i zobacz co i jak

Komentarz

• stefciop80
            Classic
            • 2012
            • 39
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BLR 2.0 FSI 150 KM

01134 -Alarm Horn (H12) 004 -no Signal/Comunication.

Witam
            Koledzy i mnie przydarzyło się to samo:
            01134 - Alarm Horn (H12) -004 no Signal/Comunication.
            Syrena włączyła się bez powodu gdy byłem przy aucie i w żaden sposób nie byłem w stanie wyłączyć uciążliwego wycia.
            W końcu samo przestało i powyższy błąd mi wysypało. Na zaprzyjaźnionym mi forum Elektroda przeczytałem że najprawdopodobniej została odłączona/zablokowana przez centralkę.
            Doczytałem na innych forach że albo syrena umiera albo bateria syreny.

Gdzie się znajduję syrena i bateria. Jest gdzieś jakiś manual z wymiany/naprawy tego ustrojstwa?

Komentarz

• miguello
              RS
              • 2008
              • 1849

stefciop80,

Komentarz

• stefciop80
                Classic
                • 2012
                • 39
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BLR 2.0 FSI 150 KM

Zamieszczone przez miguello
                Otóż to dziękuję serdecznie. :kciukgora
                A mogę z tym problemem poczekać do wiosny? Bo chwilowo zimno, mokro i ciemno.
                :mikolaj

Komentarz

• miguello
                  RS
                  • 2008
                  • 1849

jak ci syrena nie potrzebna to czemu nie

Komentarz

Pracuję...