natash, i co dotarłeś do info czy baza od fotelika 0-13 czy będzie pasować do kolejnego 9-18kg :?: :?: :?:
zanikanie nawiewu climatronika
Zwiń
X
-
zanikanie nawiewu climatronika
Witam!
Mam octavieII 2.0 tdi 2004r z climatronikiem. W te lato pojawił się pewien problem. Przy dużych temperaturach po wyżej 30 stopni moja klima do 3,4 minut pracuje bez zarzutów. Następnie stopniowo zmniejsza się aż w końcu zanika nawiew zimnego powietrza na samochód,sprężarkę słychać że pracuje. Jeśli temperatura jest mniejsza na dworze klima działa bez zarzutów, korzystam z niej przez cały rok. Warto też dodać że czasami z pod deski rozdzielczej słychać charakterystyczne "pykanie".
Czy ktoś miał podobną usterkę,proszę o poradę.
Pozdrawiam!
-
-
Ostatnio tez tak mialem i winowajca okazaly sie stojace wiatraki,a przyczyna byla uszkodzona klapa gaszaca silnika,ta klapa jest na tym samym bezpieczniku co wiatraki chlodnicy(bezpiecznik pod maska bodajze 24),po wymianie klapy i bezpiecznika problem zniknal,takze ja na twoim miejscu sprawdzil bym najpierw bezpiecznik pod maska
Komentarz
-
-
Przeglądy klimy robię regularnie raz do roku,dokładnie był przeprowadzony w lipcu.Objawy które opisałem zdarzały się jeszcze przed przeglądem. Może istotną sprawą jest że w tym roku robiąc przegląd dowiedziałem się że miałem za dużo czynnika chłodzącego w obiegu klimy po poprzednim serwisie w innym warsztacie.
Nie miałem jeszcze odpukać problemów jak kolega Maicroft z nagłym wzrostem temperatury silnika.
Dzięki Panowie za porady. Jak wrócę z urlopu będę się starał usunąć ten problem,pierw zacznę od tego bezpiecznika.
Komentarz
-
Komentarz