[O2] kontrolka oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • okandrzej
    Classic
    • 2012
    • 13

[O2] kontrolka oleju

Gaber, tak dokładnie. Jedyna różnica to to, że felgi z Superba I mają ET w okolicach 35 więc będzie felga bardziej wypełniać nadkole ale nie powinno być problemów z ocieraniem koła.
    Sie ma !!!
  • xtomi
    Classic
    • 2011
    • 34

[O2] kontrolka oleju

zapaliła mi się kontrolka oleju po przejechaniu 10000 km, jazda w większości na gazie, po dolaniu oleju jaki nabyłem na stacji (nocą), ok, 0,4 l kontrolka zgasła i jest teraz ok,
    czy to jest normalny objaw, jaki ole leja w fabryce?
    samochód miał dłuuuugi wypad i pokonywał trasę po 300-400 km bez postoju, czasami duże obciążenie przy podjazdach pod góry.

Komentarz

• PAOLO ESCO
      RS
      • 2009
      • 6626
      • Volkswagen
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

zaktualizuj "pole silnik" będzie łatwiej odpowiedzieć na Twoje pytania.
      Skoro masz LPG to masz zapewne benzynę :P

Zamieszczone przez xtomi
      zapaliła mi się kontrolka oleju po przejechaniu 10000 km, jazda w większości na gazie
      ---->
      Zamieszczone przez xtomi
      samochód miał dłuuuugi wypad i pokonywał trasę po 300-400 km bez postoju, czasami duże obciążenie przy podjazdach pod góry.
      --->
      Zamieszczone przez xtomi
      po dolaniu oleju ok, 0,4 l kontrolka zgasła i jest teraz ok
      silniki VW lubią olej ostatnimi czasy :?
      Dolanie 0,4 L to nie jest wielki wyczyn...niestety. Jeśli zgasła kontrolka to się nie przejmuj, obserwuj dalej poziom oleju co jakiś czas.

Tutaj masz temat o olejach do benzyny itd... http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26202
      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Enriquez
        RS
        • 2009
        • 7685
        • Superb III (3V3)

xtomi,

powiem tak, u mnie kontolka zapaliła się raz, przy 9.000 km właśnie w trasie. Pamiętaj, że w O2 kontrolka zgaśnie po otwarciu maski na przynajmniej 30 sekund. Zapali się po ok. 100 km ponownie. U mnie po dolaniu też 0,4 - 0,5 litra nic już więcej silnik nie wziął. A mam 45.000 nahulane po mieście głównie.
        Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

• xtomi
          Classic
          • 2011
          • 34

dzięki za uspokojenie, autko w cztery dni zrobiło 5000 km, średnia prędkość 105km/h,dość duże podjazdy i może to miało tez wpływ na ten olej,

Komentarz

Pracuję...