Gaber, tak dokładnie. Jedyna różnica to to, że felgi z Superba I mają ET w okolicach 35 więc będzie felga bardziej wypełniać nadkole ale nie powinno być problemów z ocieraniem koła.
[O2] kontrolka oleju
Zwiń
X
-
[O2] kontrolka oleju
zapaliła mi się kontrolka oleju po przejechaniu 10000 km, jazda w większości na gazie, po dolaniu oleju jaki nabyłem na stacji (nocą), ok, 0,4 l kontrolka zgasła i jest teraz ok,
czy to jest normalny objaw, jaki ole leja w fabryce?
samochód miał dłuuuugi wypad i pokonywał trasę po 300-400 km bez postoju, czasami duże obciążenie przy podjazdach pod góry.
-
-
zaktualizuj "pole silnik" będzie łatwiej odpowiedzieć na Twoje pytania.
Skoro masz LPG to masz zapewne benzynę :P
Zamieszczone przez xtomizapaliła mi się kontrolka oleju po przejechaniu 10000 km, jazda w większości na gazieZamieszczone przez xtomisamochód miał dłuuuugi wypad i pokonywał trasę po 300-400 km bez postoju, czasami duże obciążenie przy podjazdach pod góry.Zamieszczone przez xtomipo dolaniu oleju ok, 0,4 l kontrolka zgasła i jest teraz ok
Dolanie 0,4 L to nie jest wielki wyczyn...niestety. Jeśli zgasła kontrolka to się nie przejmuj, obserwuj dalej poziom oleju co jakiś czas.
Tutaj masz temat o olejach do benzyny itd... http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26202PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
xtomi,
powiem tak, u mnie kontolka zapaliła się raz, przy 9.000 km właśnie w trasie. Pamiętaj, że w O2 kontrolka zgaśnie po otwarciu maski na przynajmniej 30 sekund. Zapali się po ok. 100 km ponownie. U mnie po dolaniu też 0,4 - 0,5 litra nic już więcej silnik nie wziął. A mam 45.000 nahulane po mieście głównie.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Komentarz