Zamieszczone przez tom2212
[O1, 1.6 AEE Benzyna+LPG, 1999] Naprawa skrzyni biegów.
Zwiń
X
-
[O1, 1.6 AEE Benzyna+LPG, 1999] Naprawa skrzyni biegów.
Witam Was Panowie ; ) Chciałem się Was poradzić w jaki sposób mogę rozwiązać problem z tą oto skrzynią biegów zamieszczoną w linkach. Podsuńcie mi jakieś pomysły, gdzie z tym iść i ogólnie jak to "ugryźć". Nadmienię, że skrzynia chodziła bez zarzutów, żadnych zgrzytów, biegi wchodziły wszystkie. Gdyby nie to, że zobaczyłem olej wyciekający z niej, to bym nie wiedział, że są z nią jakieś problemy. W serwisie rozkręcili i stwierdzili, że urwał się nit na mechanizmie różnicowym i wybił dziurę w obudowie. Wszystko widać na zdjęciach. Proszę Was o pomoc.
Zdjęcia:
-
-
niedawno przerabiałem temat skrzyni . ja mam DUU. jeśli nei jeździłeś długo bez tego oleju to śmiało naprawiaj. ja jeździłem krótko ale nit nie dość że zrobił dziurę w obudowie to wybił ząb z takie wieńca i łożysko też się rozleciało. po zespawaniu obudowy, wymianie wieńca, łożyska no i oczywiście nitów na śruby , skrzynia chodzi bardzo ładnie i wcale nie żałuję że naprawiałem swoją, zamiast kupować regenerowane po nie wiadomo jakim przebiegu. jeszcze co do tej obudowy to rzekomo przy spawaniu może ją pogiąć, ale sądzę że sprawny magik nie powinien tego spierniczyć. powodzenia.skoda
fuckyeah!
Komentarz
-
-
Czyli robiąc to wszystko muszę rozkręcać obudowę, żeby się dostać do mechanizmu różnicowego i tam wymienić mu nity na śruby i pospawać obudowę ? No i muszę poszukać, gdzieś tam w mechanizmie, czy nie ma nigdzie tego nitu, który odpadł. Ewentualnie jak rozkręcę tą obudowę o ile się da, to później mam ją składać z jakimś uszczelniaczami, czy po prostu na śruby, tak jak była ?
[ Dodano: Czw 29 Wrz, 11 21:35 ]
@luks widzę, że jesteś obeznany z tym problem, dlatego prosiłbym Cię, abyś mi powiedział jak rozłożyć skrzynię na pół. Tzn, odkręciłem już wszystkie śruby, odkręciłem tą jedną część od mechanizmu różnicowego, olej już wyciekł, obudowa się rusza, ale nie chce zejść, jest jakiś sposób ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz