Chłopaki jak się nazywa ta listwa gumowa/uszczelka (nie mogę znaleźć na allegro) która przechodzi przez cały silnik? Znajduje się ona na wysokości podszybia. Ona jest taka falowana i nakłada się ją na taką wypustkę :P
hmm niewiem czy na allegro jo znajdziesz, mozliwe ze w czesciach samochodowych - odnosnik pozostale , oraz poszukaj :/ sproboj na jakims szrocie mozliwe ze znajdziesz :P
tak to jest uszczelka sciany grodziowej zgadza sie , mowie ci poszukaj na szrocie za 2 piwka dostaniesz , ja znalazlem wewnetrzne swiatlo w podsufitce na szrocie za 40 zl na allaegro koszt takiego 100 zl
u mnie mam nieszczelność kata i właśnie jedzie mi spalinami jak Tobie ale uszczelke grodziową mam i raczej nic wyżej z kolektora nie puszcza spalin bo szukali mi w warsztacie nieszczelności.
Narazie u siebie nie otwieram okien a w lecie klimka więc da się wytrzymać. Oczywiście kiedyś trzeba poprawić te spawy po jakimś partaczu (wypruwany kat) ale to przy robocie z turbo bo i tak trzeba będzie ruszyć te śruby na nim.
Poza tym jakby u Ciebie był problem z dymem z komory silnika i brak tej uszczelki to jechałoby z wentylacji (filtr na podszybiu).
Komentarz