Fajne wozidełko pozdrawiam
[O1] Octavia milczy, pomocy ?
Zwiń
X
-
[O1] Octavia milczy, pomocy ?
Panowie proszę o pomoc. Dzisiaj po tym jak po 2 dniach chciałem wsiąść do mojej czeskiej księżniczki w garażu. Pojawiły się problemy, wciskając przycisk autoalarmu dało się tylko słyszeć krótkie 3 piśnięcia ale samochód ani nie mrugał ani nie otwierał drzwi po chwili namysłu pobiegłem do do domu po drugi komplet kluczy bo może się rozładowała bateria w pilocie ale i drugi komplet kluczy nic nie zmienił tylko po kilkunastu próbach udało mi się w końcu otworzyć auto z tego feralnego kluczyka. Po dostaniu się do środka pierwsze co rzuciło się moim oczom było to iż zegary pokazywały 00:00 nie godzinę a ten z przebiegiem nie pokazywał przebiegu tylko --------- próbując włączyć samochód kluczykiem pojawiły się te same diody co zawsze ale obrazek akumulatora był taki inny wyglądał zupełnie inaczej niż przy poprzednich włączeniach i oczywiście silnik nie ruszył. A przy wciskaniu hamulca dało słyszeć się taki dziwny dźwięk takie "bzzz:" krótkotrwały przy wciśnięciu tak samo jak przy autoalarmie gdzie tez dawało słyszeć się piknięcia autoalarmu i ten charakterystyczny dźwięk "bzz"
Co mogło się stać i czy może to być rozładowany akumulator ?
Dla informacji podaję że jest to Octavia I generacji 1,9 tdi
bardzo proszę o pomoc wszystkich forumowiczów
Misialdo
-
-
Misialdo, jak masz możliwość to sprawdź pipetą stan kwasy tzn czy jest jeszcze zdatny do ładowania w pipecie jest wskaźnik gęstości kwasu,jeśli jest w miarę to go naładuj i jeździj a jeśli już jest złom to go podładuj aby móc pojechać po nowy i go wymień.ok
pozdro :szeroki_usmiechBył ATD 101KM 240NM a teraz jest
ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisialdoPanowie a powiedzcie co teraz zrobić : wyjąć ten akumulator, kupić nowy, podładować go jakoś ale jeżeli się da to w jaki sposób to zrobić ? Bo jak nie uruchomię auta to jestem w niezłej ....
proszę o pomoc, bardzo :roll:Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Ja auto kupiłem niecałe półtora miesiąca temu i jezdziło normalnie, tylko przy przekręcaniu kluczyka przed zapłonem świeciły się następujące kontrolki: zaciągnięty hamulec ręczny i akumulator ale to podobno normalne przed włączeniem silnika i po włączeniu normalnie znikało. A dzisiaj chce wsiąść do auta i jechać a tu taki zonk że nic nie działa. Jedyne czego jestem pewny z dokumentacji którą dostałem to to że akumulator był wyminiany w 2007 roku na nowy bo stary nie ładował i został wymienony na Exide 72AH ale nie wiem czy pan który mi sprzedawał OCTAVIĘ nie zamienił akumulatorów albo cos nie podziałał pod maskąops: A nie mogę sprawdzić jaki jest akumulator ani go wyjąć bo nawet nie wiem jak się do tego zabrać bo wszystko jest pod plastikową osłoną. Czy ktoś wie jak to zdjąć i jak poprawnie rozłączyć akumulator ? Proszę o pomoc :?
Komentarz
-
-
plastikowa oslana zdejmujesz przyciskajoc boczne na niej takie lementy plastikowe i podnosisz do gory i wyciagasz oslone :P odpinasz klemy( klucz nr 10 ), zeby wyjac akumulator potrzebny bedzie ci prawdopodobnie klucz do odrecenia sruby( niepamintam nr) ktora blokuje aku na dole zeby sie nieruszal :P i to tyle mozliwe ze sa zasyf...ione, i napiecie niedochodzi,a jakim masz akumulator - jezeli bezobslugowy to taki z malym okroglym szkielkiem na gorze aku , w ktorym powinno byc widoczny kolor zielony- jezeli jest zielony tzn ze aku dobry a jezli nie-czyli czarny to aku do wywalenia :P ps ja mam 80 ah akumulator-podobno dla disli to w sam raz
karol - człowiek który zostal papierzem
Komentarz
-
-
To nic trudnego. Najpierw zdejmij sobie osłonę. Wciskasz takie 2 małe przyciski po bokach i elegancko schodzi. Później Odkręcasz klemy, najpierw odkręć ujemną a później plus (to tak na wszelki wypadek jakbyś zwarł plus akumulatora z nadwoziem). I po sprawie. Podłącz pod prostownik - plus do plusa, minus do minusa i naładuj. Jak masz garaż albo prąd w pobliżu auta to odrazu podłącz bez wyciągania aku i podładuj.
O ile mnie pamięć nie myli w O1 jest taka plastikowa płytka. Musisz ją delikatnie wysunąć do góry żebyś mógł wyjąć aku.
Jak już odpalisz auto to zobacz na vagu jakie jest napięcie ładowania. Po tym co pisałeś może być tak że alternator nie działa prawidłowo
Komentarz
-
-
pewnie masz racjemam zawsze z tym problem zeby zapamientac- a 4 mieisoce temu tez padl mi akumlator bezobslugowy-i to na amen ratowalem go na mln sposobow ale nowy niestety musialem kupic- podobno 4 lata dla akumulatora to taka srednio max norma zalezy jak sie jeszcze go wykorzystuje-czy radio gra naokroglo klima i inne podzespoly ktore pobierajo energie
karol - człowiek który zostal papierzem
Komentarz
-
-
u mnie farbyczny byl 80 ah http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...01d4d40d7af67e
a u kolegi jest bezobslugowy - jezeli sie oczko jest czarne - to w srodku jest gowno za przeproszeniem ołow opadl z powodu braku elektrolitu niestety akumulator do wymiany :/karol - człowiek który zostal papierzem
Komentarz
-
-
A mam pytanie bo mówiłeś że tym Vagiem (w sensie programem komputerowym) można sprawdzić wszystkie ważne dla Skody parametry życiowe. A czy ten program można gdzieś ściągnąć z OCP ? Czy trzeba gdzieś kupić i jak można zdobyć taki kabel do podłączenia pod kierownicę ?
A jeżeli chodzi o prostownik to znalazłem taki stary na ścianie u dziadka tylko że nie wiem gdzie jest na nim plus a gdzie minus (jak to sprawdzić) bo to dość stary prostownikZnalazłem tez gdzieś w garażu takie klamy do podłączania od prostownika do akumulatora. Tylko niech mi ktoś powie jest czerwona i jest niebieska/zielona którą się podłącza do plusa a którą do minusa ?
Komentarz
-
Komentarz