Wiem, ale mogę Ci nagrać filmik jaką samochód ma elastyczność na gazie z Orleniu i Bliskiej. :P
Może u mnie w mieście orlen ma syfiaty gaz. Kilku znajomych też zauważyło różnicę orlen vs. inne stacje. Bliską mam najbliżej w Zabrzu.
Witam mam problem z odpalaniem silnika i to bez różnicy czy jest ciepły zimny czy tylko letni. Akumulator mam dobry i z rana zanim odpali musi zakręcić kilka razy i strasznie szybko gaśnie mi kontrolka świec dosłownie tylko mrugnie i już. Wymieniłem czujnik temperatury ten od komputera lecz to nic nie dało. Teraz aktualnie jeżdżę na odpiętej wtyczce czujnika bo na ciepłym odpala idealnie a na zimnym troszkę lepiej. panowie i panie pomóżcie mi bo zima się zbliża a kupiłem skodzinę po to żeby jeździć ;/ Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Wiem ze temat był wałkowany kilka razy ale każdy pisze inna przyczynę i w końcu nie wiem o co chodzi.
Jureczek1964, to sprawdź czy śweiczki masz dobre i dużo by naprowadziło gdybyś podpiął kompa i sprawdził czy nie ma jakiś błędów. ok
pozdro :szeroki_usmiech
Kąt wtrysku mam już ustawiony poprawnie. Na zimnym pali od strzała ale za to na ciepłym trzeba krecic około 7 sekund... Czy teraz wystarczy tylko ustawić dawke rozruchową na ciepłym? i gdzie dobrze można to zrobić w okolicy elbląga i w jakiej cenie?
up
Nie. za pomocą Vaga lub innego programu nie da się ustawić kata wtrysku lecz tylko sprawdzic jego wartość. Kat wtrysku ustawiany był za pomocą poruszania pompy wtryskowej w odpowiedni sposób.
[ Dodano: Pon 14 Lis, 11 20:30 ]
Panowie i panie. Poszukuję kogoś kto w okolicy Elbląga ewentualnie trójmiasto/olsztyn skorygował mi mapę rozruchu. proszę bardzo o pomoc.
[ Dodano: Sob 11 Lut, 12 11:23 ]
powracam do tematu, na zimno pali już od strzała ale na ciepło nie, pompa jest dobra wyjmowana i sprawdzana, czujnik temp wymieniony na oryginalny, i dalej kręci z 10sek. Co to może być bo już mnie szlag trafia. ? Z góry za pomoc dziękuję.
Komentarz