Podczas majówki, z nudów , mały mod z kolorowymi paskami na rantach felg, ale już zostały zdemontowane, bo przynosiły mi pecha (2 delikatne obcierki felgi). Poza tym trochę szczegółów na fotkach. W najbliższym czasie nowe mody: wnętrze i pewnie zawias (testowo).
[O1] nietypowe - nie działa opuszczanie szyb w tyle
Zwiń
X
-
[O1] nietypowe - nie działa opuszczanie szyb w tyle
Witam
Co prawda nie jest to jakoś dla mnie bardzo uciążliwe ale nie działają elektryczne szyby w tylnych drzwiach a dokładnie mówiąc nie działa sterowanie TYLKO w drzwiach. U mnie na centralce wszystko działa. Działa też automatyczne zamykanie po zamknięciu auta. Ktoś spotkał się z czymś takim?
-
-
hmm
No cuż przycisk blokowania szyb włączałem/wyłączałem bez efektu. Ale... jest jedno ale... wymieniałem jakiś czas temu centralke od szyb na "inna" chyba z VW. Wygląda identyczne oprócz koloru podświetlenia. Teraz pytanie czy możliwe jest że centralki o podobnym wyglądzie mogą działać inaczej?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greglowwymieniałem jakiś czas temu centralke od szyb na "inna" chyba z VW
wejść do sterowników drzwi tylnych i programowo opuścić/podnieść szyby tylne dla wykluczenia uszkodzeń silników->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
centralkę wymieniłem po wyeliminowaniu paru innych problemów elektrycznych i w sumie nie wiem czy na starej centralce działało. Pozostaje mi ją znaleźć i sprawdzić...
[ Dodano: Pon 31 Paź, 11 15:38 ]
Udało się. Znalazłem starą centralkę i podmieniłem ją. Okazuje się że nieprawidłowe działanie związane było ze złym montażem... Gumowa wkładka nie była prawidłowo zamontowana i przyciski po prostu nie dotykały styczników. Temat do zamknięcia
Komentarz
-
Komentarz