[O1] nietypowe - nie działa opuszczanie szyb w tyle

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • devilzary
    Classic
    • 2012
    • 14

Podczas majówki, z nudów , mały mod z kolorowymi paskami na rantach felg, ale już zostały zdemontowane, bo przynosiły mi pecha (2 delikatne obcierki felgi). Poza tym trochę szczegółów na fotkach. W najbliższym czasie nowe mody: wnętrze i pewnie zawias (testowo).

• greglow
    Drive
    • 2011
    • 42

Witam

Co prawda nie jest to jakoś dla mnie bardzo uciążliwe ale nie działają elektryczne szyby w tylnych drzwiach a dokładnie mówiąc nie działa sterowanie TYLKO w drzwiach. U mnie na centralce wszystko działa. Działa też automatyczne zamykanie po zamknięciu auta. Ktoś spotkał się z czymś takim?

Komentarz

• r2r
      RS
      • 2008
      • 4721
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

greglow, a czy u siebie w centralce nie masz przypadkiem wciśniętego guziku blokady tylnich szyb :?:
      Może banalne pytanie, ale takie mi sie nasunęło na myśl.
      Artur

Komentarz

• picia136
        Rider
        • 2011
        • 374

pytanie jest dobre bo mogła się dioda od podświetlenia przepalic i wygląda jak odblokowane a jest zablokowane
        Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka

Komentarz

• greglow
          Drive
          • 2011
          • 42

hmm
          No cuż przycisk blokowania szyb włączałem/wyłączałem bez efektu. Ale... jest jedno ale... wymieniałem jakiś czas temu centralke od szyb na "inna" chyba z VW. Wygląda identyczne oprócz koloru podświetlenia. Teraz pytanie czy możliwe jest że centralki o podobnym wyglądzie mogą działać inaczej?

Komentarz

• krzynol
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 11002
            • Superb II combi (3T5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez greglow
            wymieniałem jakiś czas temu centralke od szyb na "inna" chyba z VW
            pytanie, czy to się stało bezpośrednio po wymianie panelu sterowania szyb? czy jakoś ostatnio?
            wejść do sterowników drzwi tylnych i programowo opuścić/podnieść szyby tylne dla wykluczenia uszkodzeń silników
            ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
            ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
            poprzednie modele:
            ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
            ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
            O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• greglow
              Drive
              • 2011
              • 42

centralkę wymieniłem po wyeliminowaniu paru innych problemów elektrycznych i w sumie nie wiem czy na starej centralce działało. Pozostaje mi ją znaleźć i sprawdzić...

[ Dodano: Pon 31 Paź, 11 15:38 ]
              Udało się. Znalazłem starą centralkę i podmieniłem ją. Okazuje się że nieprawidłowe działanie związane było ze złym montażem... Gumowa wkładka nie była prawidłowo zamontowana i przyciski po prostu nie dotykały styczników. Temat do zamknięcia

Komentarz

Pracuję...