Klapa Bagażnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawbartU1
    Classic
    • 2012
    • 2

Klapa Bagażnika

Zamieszczone przez Zorr
    bzyq_74, nie chciałbym się narażać, ale na tym pierwszym filmiku to też wjechałeś na skrzyżowanie nie mając możliwości zjechania i gdyby nie to że się ruszyło blokowałbyś tych z lewej :wink:
    Znam to skrzyżowanie lepiej jak własną żonę bo bywam na nim 5x dziennie :szeroki_usmiech Jak odjadą tacy jak ta blondi to jeszcze kilka aut za mną przejedzie na zielonym
  • greg27w
    Classic
    • 2011
    • 17

Klapa Bagażnika

Witam
    Mam takie pytanko odnośnie klapy bagażnika w OCTAVI II,a mianowicie nie mogę otworzyć go ręcznie tylko z pilota można do niego dotrzeć,zamek w klapie po naciśnięciu nie reaguje.Może ktoś spotkał się już z takim mękamętem i dałby tu jakąś podpowiedz co się popsuło i co wymienić?
    Pozdrawiam

Komentarz

• Biszczu
      RS
      • 2011
      • 5567

może popsuła Ci się klamka bagażnika ?
      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• irlandczyk
        Classic
        • 2010
        • 8
        • Octavia III (5E3)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Przed tygodniem miałem podobny problem. Dzień po jego stwierdzeniu problem sam ustąpił

Komentarz

• greg27w
          Classic
          • 2011
          • 17

Trzeba poprostu tam zajrzeć z elektrykiem i się dowiemy co go boli.
          Pozdrawiam

Komentarz

• chopin
            Ambiente
            • 2009
            • 212

Zamek jest elektromagnetyczny. Często się zdarza, że problemy z przepływem prądu pojawiają się nieregularnie i ciężko jest zdiagnozować miejsce awarii. U mojego znajomego w pasku zamek funkcjonuje pod warunkiem, że temperatura przekracza zero. Zimą nie korzysta z bagażnika. :szeroki_usmiech Z tym że tam jest jeszcze zamek na klucz w klapie, szkodnik niestety nie ma. Moim zdaniem generalnie należy rozebrać część elektryczną i wyczyścić styki i elektromagnes.

Komentarz

• TwoB
              L&K
              • 2011
              • 1086
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

miałem podobny problem w prawie nowym Clio - musiałem wymontować przycisk otwierania w klapie, rozłożyć na elementy pierwsze, przeczyścić, przesmarować "wu-de-40" i złożyć. Dodatkowo cały ten włącznik uszczelniłem żeby wilgoć się do niego nie dostawała i od tamtej pory (drugi rok) jest OK
              SATYNOWA O2 Tour
              Z pozdrowieniami
              Bartek

Komentarz

• greg27w
                Classic
                • 2011
                • 17

Dzięki Panowie za te podpowiedzi i postaram się tam jak najszybciej zajrzeć,
                no i oczywiście jak dojdę co było przyczyną to ją opiszę.
                No chyba że ktoś ma jeszcze jakąś podpowiedz to z góry za nią dziękuję.

POZDRAWIAM

Komentarz

• Eidos71
                  RS
                  • 2011
                  • 2050
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Są dwie główne możliwości/przyczyny problemów z zamkiem: 1/ zaśniedziałe styki (naturalne utlenianie + działanie wilgoci); 2/ zaśniedziała aż do przerwania ścieżka na płytce. Wystarczy rozebrać zamek i dokładnie obejrzeć styki, oraz ścieżki na płytce. Tam, gdzie widoczny będzie syf, lub zzieleniałe zaśniedzenia - trzeba delikatnie wszystko oczyścić, najlepiej przy użyciu środka w sprayu do czyszczenia elektroniki - np. "Kontakt" (nie skrobać wkrętakiem, bo łatwo całkowicie uszkodzić elementy miedziane).
                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

Pracuję...