[O1] 1,9 TDI ASV dławienie sie podacz przyspieszania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jaroon
    Classic
    • 2012
    • 14

Zamieszczone przez natash
    AdamB - zaciekawił, mnie twój wpis dlaczego tobie przy tempomacie masz o litr mniej...
    Mam o jakieś 0,4 do 0,6 więcej. Ciężko ocenić bo A4 od granicy do Katowic przejechałem w zasadzie cały czas na tempomacie z prędkością ustawioną na 150km/h bo warunki na to pozwalały (jechałem już wieczorem). Tak samo jechałem wcześniej od Katowic do granicy A4 i też takie samo wyszło spalanie (jazda w nocy, o 4:20 byłem na granicy). Przez DE ciężko jechać na tempomacie szybciej niż TIRy bo jednak tam jest większy ruch w dzień, szczególnie w okolicy Nuernberg.
  • patryk891
    Ambiente
    • 2010
    • 104
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Witam wszystkich klubowiczów zwracam się do was z mianowitym problemem: pisałem ostatnio na forum o tzw: czkawce podczas wolnego przyspieszania słychac wtedy uchodzące powietrze z gruszki bynajmniej mi sie tak wydaje albo to słychac vacum pompe. podkreślam też ze wiekszosc osob doradzało mi sprawdzic kierownice łopatek bo może byc zapieczone -turbo zregenerowałem oraz wymieniłem gruszke i nadal jest te dławienie tylko że mniejsze i tylko na 2 i 3 biegu. Prosiłbym o pomoc o porady w tej sprawie. pozdrawiam :!:
    148 KM & 303 NM by MASTER'S TUNING

Komentarz

• krzysiek33
      Classic
      • 2011
      • 30

Jeśli to tylko bardzo delikatne poszarpywanie to myślę, że to tzw turbodziura, dobrze wyczuwalna podczas delikatnego przyspieszania.

Komentarz

• Walus
        Ambiente
        • 2009
        • 172

Prawdopodobnie masz nieszczelny dolot między turbo a silnikiem. Sprawdź czy nigdzie ci nie cieknie olej z ic oraz rur. Przerabiałem to wielokrotnie.

Komentarz

• german81
          L&K
          • 2010
          • 1414
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
          • BZB 1.8 TSI 160 KM

sprawdz szczelnosc tak jak pisze kolegaWalus, jesli nic nie znajdziesz to zrób logi i wrzuc na forum moze to cos rozjasni w temacie
          diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• patryk891
            Ambiente
            • 2010
            • 104
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

no sprawdzałem wszedzie jest dobrze szczelnie nigdzie nie wyciaka olej i jest to dla mnie coraz większą zagadką był podłączany w ASO skody pod VASA i zero błędów

Komentarz

• mikolaj93
              Rider
              • 2009
              • 385
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Czytając ten wątek zastanowił bym się nad nastaniem pompy.
              Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
              !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
              Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• patryk891
                Ambiente
                • 2010
                • 104
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

czyli nadal jestesmy w kropce sadze ze sprawdzeie pompy bedzie ostatecznym posunieciem

Komentarz

Pracuję...