ja chetnie ale jak bede w polsce to neta moge nie miec (,ale moge gdzies luknoc co jest na forum , miejsce moze w jeleniej kolo muzycznego radia)
Utrata mocy.
Zwiń
X
-
Utrata mocy.
Witam!
Chciałbym opisać problem, z którym borykam się już pewien czas. Otóż wczoraj podczas wyprzedzania przy prędkości 140 km/h auto złapało tzw. notlauf straciło moc. Po wyłączeniu zapłonu i odczekaniu 5 minut uruchomiłem auto i problem zniknął i wszystko jest ok. z tym że ta sytuacja powtórzyła się już kilkakrotnie wcześniej. Sprawdziłem zwrotnice turbiny chodzą luźno nie zapiekają się a zawór turbiny tzw. gruszka był wymieniany i działa poprawnie.(Silnik 1,9 TDI 110 KM).
Proszę o pomoc jak ktoś się uporał z podobnym problemem.
Przy okazji jakiej firmy polecacie tarcze i klocki hamulcowe na tył aby były dobre i nie za drogie.
Z góry wielkie dzięki!
-
-
Re: Utrata mocy.
Zamieszczone przez RaymondWitam!
Chciałbym opisać problem, z którym borykam się już pewien czas. Otóż wczoraj podczas wyprzedzania przy prędkości 140 km/h auto złapało tzw. notlauf straciło moc. Po wyłączeniu zapłonu i odczekaniu 5 minut uruchomiłem auto i problem zniknął i wszystko jest ok. z tym że ta sytuacja powtórzyła się już kilkakrotnie wcześniej. Sprawdziłem zwrotnice turbiny chodzą luźno nie zapiekają się a zawór turbiny tzw. gruszka był wymieniany i działa poprawnie.(Silnik 1,9 TDI 110 KM).
Przy okazji jakiej firmy polecacie tarcze i klocki hamulcowe na tył aby były dobre i nie za drogie.
Z góry wielkie dzięki!
jak kiedys kupilem octavkę to odrazu oddalem do serwisu ... nie odczuwalem mocy bo myslalem ze ten typ tak ma... ale serwisanty wymienili rozne rzeczy w tym swiece i kable elektryczne bo bylo przebicie ..jak odebrałem to stwierdzilem dopiero ze te autko ma całkiem fajnego kopa...a troche pojezdzilem na slimaku
Komentarz
-
-
Re: Utrata mocy.
Zamieszczone przez RaymondWitam!
Z góry wielkie dzięki!
To do robotyVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
Komentarz