[O1] AGR, jakie ma sprzegło
Zwiń
X
-
[O1] AGR, jakie ma sprzegło
Kochani,
moja Octa ma tendencje to "trzęsienia budą" na luzie. Pracuje równo i po jakimś losowym czasie zaczyna się dziwnie trząść, co zanika przy dodaniu gazu. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć jest to oznaka zużycia koła dwu-masowego? czy sprzęgła? (trochę tez trzęcha przy ruszaniu). Stawiam znaki zapytania ponieważ zwątpiłem.
Zawsze myślałem ze moja Octa ma dwu mas ale już, któraś z kolei osoba mówi mi ze w AGR 90KM dwu-masy nie było. Czy ktoś może zweryfikować w jakie sprzęgło wyposażony jest mój Szkodnik, bo nie wiem jakie części zakupić ]:/
1.9 TDI 90KM - AGR 263 334 (to z silnika odczytałem)
z Góry dziękuje za pomoc.
-
-
Moja wiedza jest taka że AGR fabrycznie miał dwumasę i kropka :wink:
Można za to wpakować jednomas i to jest prawda. Na sieci jest dużo tematów o zmianie dwumasu na jednomas (szczególnie na forum golfa). Jest to tańsze rozwiązanie i wcale nie takie głupie...
pierwszy z brzegu temat na tym forum KLIK
Komentarz
-
-
wiec po kolej to skody z silnikiem AGR w poczatkowym etapie produkcji mialy jednomas w puzniejszym czasie zaczeli wkladac juz z dwu masowe moja jest z 99 rocznika i juz ma kolo dwu masowe , co do przechodzennia na jednomas to ma to zalety i tez wady ,wybor jednak zalezy juz od kierownika auta :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Jak dobrze pamiętam to w AGR-ze można sprawdzić po oznaczeniu skrzyni biegów co siedzi w środku - tzn. co było montowane w fabryce.
Najlepiej jednak jest rozebrać i zobaczyć, zakładam że i tak mechanik kupuje części. Jeżeli octa jest młodsza jak 1999 to masz dwumas.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Kiedys w necie znalazlem taka rozpiske o numerach silnikow i tam byly jakies graniczne modele, ale w cholere nie moge tego znalezc :-/// dlatego pytam :-)))
Druga sprawa, trafilem tu kiedys na linke do ktoregos z forumowiczow sprzedajacych sprzegla do Octavii w dobrych cenach i tez w cholere znalezc tego nie moge :-)))
Pomocy!
Komentarz
-
Komentarz