Skfarek, jednak się skusiłeś
[O1] Swiatla mijania swieca caly czas...
Zwiń
X
-
[O1] Swiatla mijania swieca caly czas...
Witam. Kolo miesiaca temu kupilem auto opisane w tym topicu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=54145
Problem polega na tym ze swiatla mijania swieca caly czas po przekreceniu kluczyka(prawie jak tryb skandynawski) z tego co wiem O1 nie ma cana wiec to nie jest ustawione programowo. Wlozylem inny wlacznik swiatel(od passata) dalej to samo. Czy ktos moglby pomoc z takim problemem?Fiat Bravo GT 1.6
Skoda Octavia RS 1.8T
-
-
hm musialbym go poszukac ale rozmontowalem ten plastyk wielki pod kolumna kierownicza (tj ten gdzie znajduje sie wlacznik swiatel i wtyczka do kompa) i znalazlem w puszce bezpiecznikow dolutowany jeden kabel do bezpiecznika nr 8. Zdejme jeszcze plastyk ktory jest pod kierownica i zobacze czy cos tam nie bylo kombinowane ze stacyjka...Fiat Bravo GT 1.6
Skoda Octavia RS 1.8T
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez m0t0hm musialbym go poszukac ale rozmontowalem ten plastyk wielki pod kolumna kierownicza (tj ten gdzie znajduje sie wlacznik swiatel i wtyczka do kompa) i znalazlem w puszce bezpiecznikow dolutowany jeden kabel do bezpiecznika nr 8. Zdejme jeszcze plastyk ktory jest pod kierownica i zobacze czy cos tam nie bylo kombinowane ze stacyjka...Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zgadza sie dlugie moge odpalic gdy jest wlacznik na 0 ale w wypadku gdy przyciagne manetke w swoja strone, gdy w strone silnika tak aby swiatla dlugie byly caly czas wlaczone, to nie dzialaja dopiero jak przekrece glowny wlacznik swiatel z 0 na mijania dlugie dzialaja wiec jest tak jak mowisz... Masz na to jakas solucje?Fiat Bravo GT 1.6
Skoda Octavia RS 1.8T
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez m0t0Zgadza sie dlugie moge odpalic gdy jest wlacznik na 0 ale w wypadku gdy przyciagne manetke w swoja strone, gdy w strone silnika tak aby swiatla dlugie byly caly czas wlaczone, to nie dzialaja dopiero jak przekrece glowny wlacznik swiatel z 0 na mijania dlugie dzialaja wiec jest tak jak mowisz... Masz na to jakas solucje?Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NortheuszNo to masz "ficzera" . Poszukaj gdzieś w zasięgu rąk kierowcy jakiegoś przełączniczka, nie zawsze może być on na widoku, często bywa schowany. Tutaj jednak to zależy od fantazji montera, niemniej jednak powinien być wg mnie aby wyłączyć ten "system".
Inna sprawa, że u mnie światła włączały się dopiero po odpaleniu silnika i to jeszcze po paru sekundach, a do tego nie włączały się przy zaciągniętym ręcznym, więc nie było raczej problemu, że chciałbym chwilę postać na włączonym zapłonie i bez świateł. U m0t0 mogłoby to być uciążliwe, więc może rzeczywiście przełącznik jednak jest...:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Super_BeZamieszczone przez NortheuszNo to masz "ficzera" . Poszukaj gdzieś w zasięgu rąk kierowcy jakiegoś przełączniczka, nie zawsze może być on na widoku, często bywa schowany. Tutaj jednak to zależy od fantazji montera, niemniej jednak powinien być wg mnie aby wyłączyć ten "system".
Inna sprawa, że u mnie światła włączały się dopiero po odpaleniu silnika i to jeszcze po paru sekundach, a do tego nie włączały się przy zaciągniętym ręcznym, więc nie było raczej problemu, że chciałbym chwilę postać na włączonym zapłonie i bez świateł. U m0t0 mogłoby to być uciążliwe, więc może rzeczywiście przełącznik jednak jest...Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Poprostu w fiacie bravo ktorego posiadam czegos takiego nie ma i mi to bardzo odpowiada. Jednak swiecace swiatla przy odpalaniu silnika skracaja zywotnosc samych zarowek, czego i tak chcialbym sie pozbyc bo na przyszly sezon letni zamontuje oryginalne xenony.Fiat Bravo GT 1.6
Skoda Octavia RS 1.8T
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez m0t0Poprostu w fiacie bravo ktorego posiadam czegos takiego nie ma i mi to bardzo odpowiada, a jednak swiecace swiatla przy odpalaniu silnika skracaja zywotnosc samych zarowek, czego i tak chcialbym ominac bo na przyszly sezon letni zamontuje oryginalne xenony.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NortheuszNo to u Ciebie Super_Be była jakaś wersja "for Maybach" z własnym CPU . Normalnie są montowane te bardziej upierdliwe wersje, gdzie czy chcesz czy nie masz światła równo z przekręconym kluczkiem, nieważne kiedy uruchomisz silnik.:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez m0t0Northeusz, tak tez zrobie, sam jeszcze zdejme oslone pod kierownica i zobacze jak nic nie bedzie wybiore sie gdzies octavka.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Octavia wrocila od elektryka, jak to stwierdzil musiala wyjsc tak seryjnie, pytal sie mnie czy nie byla przeznaczona na rynek skandynawski bo dla niego instalacja jest jak z fabryki, nic nie znalazl... Jak myslicie Czy mozliwe abym mial takie cos fabrycznie? Czy jechac do nastepnego elektryka...Fiat Bravo GT 1.6
Skoda Octavia RS 1.8T
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ShreqMoże porównaj tablicę z bezpiecznikami, albo centralnej elektryki z kimś innym, może jakiś przekaźnik masz tam wstawiony. Pamiętam kiedyś w Vectrze B można było dokupić przekaźnik właśnie od wersji skandynawskiej dzięki czemu światła zaczynały działać jak u Ciebie...Fiat Bravo GT 1.6
Skoda Octavia RS 1.8T
Komentarz
-
-
ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
MOtO elektryk mial racje samochod ma tak instalacje fabrycznie to zadne dokladane gadzety ja mieszkam w norwegii i w swojej skodzie mam tak samo wlasciwie wszystkie skody w skandynawii tak maja wiem na 100% ze np w audi mowie o starszych modelach samochody na rynek skandynawski mialy poprostu inny przelacznik swiatel
Komentarz
-
-
Tyle ze moja octavia byla kupiona w polsce, uzytkowana przez wlasciciela ktory mieszkal w niemczech, a do pracy jezdzil do danii... Uda sie sprawdzic w etce czym instalacja elektryczna w moim samochodzie rozni sie od innej octavi bez tego 'trybu skandynawskiego'?Fiat Bravo GT 1.6
Skoda Octavia RS 1.8T
Komentarz
-
-
sprobuje sie dowiedziec pracowalem do 2006 w seacie w norwegii i leon czy toledo II juz przychodzily z fabryki z takim systemem wlaczania swiatel sproboj moze podmienic wlacznik od innej octavii z tymi audi to przerabialem na wlasnej skorze 2 a4 sprowadzone z niemiec wymiana przelacznikow zalatwila sprawe wlaczania swiatel automatycznie po przekreceniu zaplonu
Komentarz
-
-
chodzi Ci o ten przelacznik? http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...VSCl_lnmWe74GQ
Jesli tak to podmienialem go z przelacznikiem od passata i bez roznicy. Jesli chodzi ci o przekaznik to moze byc to dobra mysl.
[ Dodano: Wto 22 Lis, 11 21:25 ]
Akurat brak spryskow... Gdybys mogl jeszcze odpowiedziec na powyzszego posta, bardzo by mi to pomoglo :PFiat Bravo GT 1.6
Skoda Octavia RS 1.8T
Komentarz
-
Komentarz