Zamieszczone przez arturas03
[O1] szrpanie i duszenie na zimnie
Zwiń
X
-
niestety nie jest to wina mieszania paliwa i gazu .Dziś to był ZONK! Wyjechałem na ruchliwa droge a ten prycha i zdycha. Jak zgasiłem i odpaliłem to chodził już ładnie ale jak tylko puściłem sprzęgło to momentalnie szarpanie i zero jazdy.
Do tego co jakies 20 kilometrów wywala mi błąd 17705 czyli upływ ciśnienia czy to może byc powiązane z przepustnicą ale ta wydaje sie czysta jak zaglądałem...
Komentarz
-
-
dzieki kolego za podpowiedź ...
zabieram sie za rozbrojenie układu DV - czyli wężyk z kolektora bezpośrednio na DV.
DV jest sprawny nic nie puszcza.
Jeżeli to nie da efektu to jeszcze zawór N75 upustowy też do kontroli ale sam zawór N75
Nieszczelności nie stwierdziłem ale może którys się przycina...
A na koniec to juz przepływka
Komentarz
-
-
mam ten sam problem wystepuje losowo. tylko u mnie juz nie ma zadnych błedów .a przyczyna błedu ze spadku cis.były wadliwe zaworki od par paliwa .sprubuj zaslepic układ EWAP i wykasuj bład i pojezdzij pare dni jesli nie wruci to masz winowajce .a najwarzniejsz odmy pod kolektorem sa całe?diagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
po prawej stronie silnika przy przepustnicy te biało-czarne w kształcie litery L a co do tego dławienia ja powymieniałem juz cewki swiece przepływka n75 odmy sonda lamda i dalej to samo i brak błedów .ale obstawiam juz tylko na czujnik połorzenia wałka rozrzadu albo czujnik temperaturydiagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
Komentarz