[O1] "spocony" przewód

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sgsledz
    Classic
    • 2012
    • 6

[O1] "spocony" przewód

cuda-wianki musiały się zacząć dziać od momentu wlania Mos 2 .. czyli od poprzedniej zmiany ... wcześniej LM-4600 przetrwał 9kkm bez dolewek ,
  • zabieg2
    Classic
    • 2011
    • 15

[O1] "spocony" przewód

Witam i z góry proszę o wyrozumiałość gdyby problem który poruszam dla większości forumowiczów był banalny. Pod maskę zagladam rzadko, więc moja znajomość anatomii zespołów silnika jest uboga. Ale do rzeczy- kiedy niedawno odsłoniłem plastikową osłonę silnika, zauważyłem że przewód idący od otworu wlewowego oleju jest "spocony"
    (na zdjęciu wskazane strzałką). Mam pytanie- co to za przewód? i czy powinienem go wymienić. A może przyczyna "pocenia" wynika z czegoś innego? Z góry dziękuję za pomoc
    Załączone pliki

Komentarz

• bws34
      Rider
      • 2011
      • 543

To jest podobno normalne bo te części są plastikowe i gdzie nie gdzie nieszczelne,tez tak mam więc się nie martw
      "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• czernobyl
        L&K
        • 2008
        • 1276
        • Octavia III (5E3)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM
        • BSE 1.6 MPI 102 KM
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

to jest wąż od odmy. wiem, bo ostatnio musiałem wymienić
        wg. zaprzyjaźnionego warsztatu ów wąż standardowo pęka w grupe VW. zapewne delikatnie pękł w okolicach harmonijki i olej wracający do dolotu wyłazi na zewnątrz. wymień wąż i patrz dalej.

Komentarz

• ziutsane
          RS
          • 2007
          • 2376

j/w. Waz od odmy. Jak dobrze kojarzę to tam jest w srodku cos w stylu takiej sprezynki. Wymiana powinna rozwiazac problem, to czesto peka.
          Pozdr.
          Bartek
          Radio: C90r+XDP210EQ
          Kable:Opt,Skyline,50 mm
          Wzm:XES M1+FP 1.800
          Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• zabieg2
            Classic
            • 2011
            • 15

dzieki za odpowiedzi. zamykam wątek