Układ hamulcowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kwadrat79
    Classic
    • 2013
    • 3

Układ hamulcowy

Witajcie , potrzebuje pomocy , problem dotyczy hałasującej tylnej klapy w mojej o II fl 5 d. przy każdej nierówności na drodze klapa bagażnika dość głośno klekocze nawet nie stuka a właśnie wydaje z siebie dość głośny klekot . próbowałem już wszystkiego , podkładki gumowe , filcowe , regulacja odbojników bocznych i tych wkręcanych , regulacja zamka na różne sposoby i pomaga to na chwile i potem znowu ... nie mam już sił ani pomysłu co z tym fantem zrobić ,wszystkie sposoby mi znane zawiodły , może ktoś miał podobny problem i udało mu się to wyeliminować ,z góry dzięki za jakieś sugestie , oczywiście poza tym żebym zrobił głośniej radio
  • hates
    Classic
    • 2011
    • 17

Układ hamulcowy

Świeci i mruga mi kontrolka od hamulca ręcznego,przy załączeniu piszczy trzykrotnie.
    Przy okazji świeci też ABS i ASR. Miał ktoś coś podobnego??? Chodzi mi tylko o kontrolkę od hamulca,ABS-mam czujnik do wymiany :P

[ Dodano: Sob 12 Lis, 11 00:30 ]
    Ciekaw jestem czy to tylko dodatkowo przy awarii czujnika ABS czy coś grubszego :twisted:

Komentarz

• endryu
      RS
      • 2006
      • 3773
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez hates
      piszczy trzykrotnie.
      za niski poziom płynu hamulcowego.
      O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
      O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
      =================================================

Komentarz

• tryton
        Elegance
        • 2008
        • 935

za niski poziom płynu hamulcowego.
        Polecam ci sprawdzić tylne cylinderki czy nie masz wycieków .Rok temu przerabiałem ten temat niby nic nie ciekło a płyn znikał dopiero po rozebraniu bębnów moim oczom ukazał się wyciek na cylinderku . Wymieniłem jeden a za dwa tygodnie to samo stało się z drugim .

Komentarz

• pieciopalczasty
          Classic
          • 2011
          • 34

Miałem podobnie jak miałem uszkodzony ABS tylko bez piszczenia.
          Czy to pojawiło się razem z usterką czujnika?

Komentarz

• hates
            Classic
            • 2011
            • 17

Płyn hamulcowy odpada. Nie znika i przez 1,5 roku bez dolewek. Pojawił się problem po uszkodzeniu czujnika ABS i myślę,że będzie to to,taj jak to powiedział Pieciopalczasty w tym tygodniu się dowiem i podzielę się z wami.
            Gdyby to był wyciek płynu hamulcowego to panowie nie zawracałbym literkami tyłków :lol:

Komentarz

• petras
              Ambiente
              • 2008
              • 171
              • Octavia I (1U2)
              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

jeśli mruga ci kontrolka ręcznego na czerwono to to nie jest ani czujnik ani nic z abs...sprawdź poziom płynu hamulcowego, wycieku może nie ma, ale w skutek zużycia klocków, szczęk poziom płynu w zbiorniku się obniżył i będzie migać

Komentarz

• hates
                Classic
                • 2011
                • 17

pogrzebałem przy czujnikach i piszczeć póki co przestało. Poziom płynu tak jak mówiłem-w normie

Komentarz

Pracuję...