2 pytania problemy w oktavce Tour

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bersukow
    Classic
    • 2012
    • 19

Może komuś się przyda:

2.0 tsi przy uczciwym bucie na autostradzie 223 stopnie
    przy jeździe w granicach rozsądku od 105 do 110
    po mieście około 100

Fabryczny Castrol poddał się po pierwszym poważnym zagrzaniu, po 6 tys km dolałem 1l
    po kolejnych 6 tys km dolałem kolejny litr. (zapaliła się żółta sosjerka czyli ledwo ponad min.)
    wymieniłem po 15 tys km, nie dało się słuchać silnika. To co wyleciało to smrodliwy lepik wyglądający gorzej niż z zamordowanego diesla.
    Obecnie Motul, temperatura jakby stabilniejsza - moje subiektywne wrażenie.

Pozdr.
    A.
  • Merkucjo
    Drive
    • 2011
    • 41

Witam mam 2 pytania :
    1) to przy otwarciu drzwi od kierowcy czasami (nie zawsze) nie zapala sie lampka otwartych drzwi lub tez dosc czesto zapala sie miga i slychac prace przekaznika jak pracuje (pykac ) wariuje od tego lampka otwartych drzwi Od strony innych drzwi takiego efektu nie ma . Czy mozliwe ze cos sie dzieje z przekaznikiem od drzwi kierowcy czy kazde z 4 drzwi ma osobny przekaznik czy cos moze ze czujnikiem otwartych drzwi ??? CO RADZICIE ????
    2) Mam problem z podswietleniem schowka mysle ze nie powinien swiecic przy zapalonych swiatlach a tak u mnie jest. Ostatnio palaca sie tak zarowka nadtopila plastik. Co powinno wlaczac oswietlenie dopiero przy otwarciu schowka gdzie szukac rozwiazania problemu gdzie jest jakis stycznik ktory wlacza i wylacza podswietlenie schowka.

Dzieki za pomoc i porady z gory.

Komentarz

• gradek
      RS
      • 2010
      • 12877
      • Superb III (3V3)

Merkucjo nie wiem jak w O1, ale w O2 wyłącznik oświetlenia schowka znajduje się w lampce. Najlepiej to zobaczysz demontując schowek.

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
      Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
      Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• tryton
        Elegance
        • 2008
        • 935

Zamieszczone przez Merkucjo
        Mam problem z podswietleniem schowka mysle ze nie powinien swiecic przy zapalonych swiatlach a tak u mnie jest
        W schowku lampka pali się po włączeniu świateł i otwarciu schowka jest tam dodatkowy wyłącznik

Komentarz

• pskosz
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 703

W schowku lampka powinna się zapalać przy otwarciu.
          Natomiast w drzwiach masz pewno uszkodzony albo switch albo przetarte przewody i masz zwarcie
          PW
          pozdrowienia

Komentarz

• ROBAL_26
            RS
            • 2010
            • 2320
            • Octavia I combi (1U5)
            • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

Merkucjo, oświetlenie schowka jest czynne po włączeniu świateł ale żarówka świeci wówczas gdy otwiera się schowek,musisz zdemontować tą lampkę, jest na zatrzask,i albo pękł kawałek obudowy albo zablokowała się sprężynka,z tego co piszesz że się nadtopiła to zakup nową i wymień całą, co do oświetlenia w kabinie i sygnalizacji ,to mogły po pękać przewody w gumowej osłonie między słupkiem a drzwiami lub po pękały zimne luty na płytce zamka,wówczas będziesz musiał wyjąć zamek i go rozłożyć poprawić lutownicą punkty lutowane i powinno być ok, a jeszcze przed to najlepiej podłączyć kompa i sprawdzić jakie wyskoczyły błędy. ok

pozdro :szeroki_usmiech
            Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

• Merkucjo
              Drive
              • 2011
              • 41

Wielkie dzieki za wszystkie mozliwe podpowiedzi i wskazowki )))

Komentarz

Pracuję...