Poranny rozruch

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BaKo
    Classic
    • 2012
    • 22

Poranny rozruch

Hej nico21, moge prosic na priv: co, jak i za ile ? :-D
  • rolandr78
    Classic
    • 2010
    • 32

Poranny rozruch

Witam serdecznie.
    Od kilku dni mam problem ze skodzinką-chodzi o poranny rozruch.
    Odpala po dłuższym kręceniu lub dopiero za drugim razem.Filtr paliwa wymieniony. Dodam jeszcze że wymieniłem niedawno świece żarowe,ale zastanawia mnie fakt,że po przekręceniu kluczyka kontrolka pali się sekundę i gaśnie-na zewnątrz temperatura ok. 0 stopni. Może ktoś miał podobny problem-nie wiem już co z tym fantem zrobić.

Komentarz

• Biszczu
      RS
      • 2011
      • 5567

rolandr78, podłącz auto do kompa. Podaj błędy jakie wyszły, będziemy rozwiązywać
      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• ROBAL_26
        RS
        • 2010
        • 2321
        • Octavia I combi (1U5)
        • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

rolandr78, popraw styk przewodu masowego który przkręcony jest do skrzyni biegów,możesz jeszcze wymienić oringi na szybko złączach przewodów paliwowych po lewej stronie,może puszczają powietrze i paliwo się cofa przez co musi dłużej kręcić. ok

pozdro :szeroki_usmiech
        Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

• sas2109
          Drive
          • 2011
          • 80

Mi cofalo sie paliwo tez w tdi wystarczylo zamontowac zawor zwrotny na przewodzie paliwowym pomiedzy bakiem a filtrem paliwa. A mialem podobny problem wlasnie kilka dni po wymianie filtra paliwa, pierwsze co wymienilem to wlasnie swiece zarowe ale nie pomoglo.

Komentarz

• 4x4BKF
            L&K
            • 2010
            • 1279

A może po prostu aku ci siada lub rozrusznik?? W dieslu musi być "uderzenie", ma krecić konkretnie bo inaczej nie odpali.
            Zrobić test akumulatora i sprawdzić rozrusznik.
            4x4

Komentarz

• sion
              Classic
              • 2011
              • 37

Jaki jest dobry sposób na sprawdzenie rozrusznika ? Podmiana z innego dobrze palącego ? Czy rozruszniki różnią się w zależności od symbolu silnika ? ALH, AGR, ASV itd itd

Komentarz

• bobasek
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 326

Zamieszczone przez sion
                Jaki jest dobry sposób na sprawdzenie rozrusznika
                jak już go wymontujesz to najlepiej go rozebrać, zweryfikować (szczotki, łożyska, uzwojenia), zużyte części wymienić, umyć, przesmarować, złożyc do kupy i zamontować do auta
                i oczywiście konserwacja styków na kablach odpowiedzialnych za obsługę rozrusznika: grube plusy(rozrusznik + alternator), sterowanie, masa na styku rozrusznik - obudowa sprzęgła i dla pewności masa na styku motor-buda
                i nie potrzeba żadnych wytrysków technologicznych - tylko komplet podstawowych kluczy, papier ścierny i szczotka druciana, dwa litry benzyny extrakcyjnej i pędzelek, miernik uniwersalny markietu za 20pln i trochę chęci
                na moje oko 50% problemów z rozruchem o tej porze roku to kłopot z rozrusznikiem, a 90% problemów z rozrusznikiem to syf i bród w rozruszniku i "na kablach" utrudniający poprawne ładowanie akumulatora i działanie rozrusznika
                5,5l/100

Komentarz

• mario29lh
                  Classic
                  • 2009
                  • 30

Nie są takie same ja u siebie zmieniłem a założyłem z Ibizy z 2009r też od TDI i pasi tyklo wtyczke musiałem przerobić :diabelski_usmiech

[ Dodano: Wto 29 Lis, 11 18:48 ]
                  Są takie same sorki :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...