wczoraj w Bolesławcu na ul Sierpnia 80 obok zegarmistrza stała złota octavia 2 combi o nr rej DBL KH20 z wlepką OCP na tylnej klapie, pierwszy raz w zyciu widzialem klubowe auto w moim miescie stanąłem swoją octą i stalem tam chyba z 10 minut czekałem ale własciciel sie nie pojawił niestety, a mialem ochote pogadać
[O1] Poszła druga szyba czołowa w tym roku.
Zwiń
X
-
[O1] Poszła druga szyba czołowa w tym roku.
Koledzy, sprawa dosc nietypowa. 1 lutego byla wymieniana szyba czolowa. Poszedl kamien spod tira, taki maluski, ze az dziwne, no ale coz, przy gornej krawedzi, po dwoch dniach poszla krecha, do wymiany.
W piatek pojawila sie znow krecha na szybie czolowej dluga na 10 cm. Po lewej stronie. Tym razem nie widac najmniejszego odprysku (w koncu szyba ma pol roku, wiec wszystko idealnie widac). Po prostu pekla sama z siebie.
Nie musze chyba wyjasniac, ze poprzednia szyba byla markowa, montowana w oslawionym serwisie. Troche ciezko mi przyjac teorie, ze w czasie wymiany filtrow mechanicy mogli cos naprezyc, przy szybie - p.pylkowy - nie grzebali.
Doszla mnie w ogole taka opinia, ze to taka juz wada tych Octavii, bo to juz razem ktoras szyba w tym aucie. Autko ma 11 lat, ale jest u pierwszego wlasciciela, nie jest krzywe, nie mialo wypadku.
Borykal sie ktos z takim problemem?
Gdzies wyczytalam, ze zasadne byloby wstawienie rozporki, by usztywnic karose. Co Wy o tym sadzicie?
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
też mi w O1 pękła szyba jakieś 2 tygodnie po wymianie
wstawili kolejną i już było 3 lata do sprzedaży ok->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Kasiunia, Może masz taki przypadek jak ja miałem. Została zbita szyba w drzwiach kierowcy, część tej szyby zbitej wpadła na deskę rozdzielczą i wpadła aż tam głęboko gdzie jest szyba czołowa, jednak nikt nie wybrał dokładnie tych małych szkiełek i za kilka dni pękła szyba czołowa. Jak wymieniali szybę czołową i ją wyjęli to było chyba z 5 kawałeczków szyby bocznej, prawdopodobnie to prężyło i w efekcie przednia szyba pękła. U Ciebie może nie prężą jakieś szkiełka ale np jakiś syfik albo źle zostało to oczyszczone przed wklejeniem nowej szyby i coś prężyło.
Komentarz
-
Komentarz