Zamieszczone przez Marek46
[O2] napinacz pasa - usterka
Zwiń
X
-
[O2] napinacz pasa - usterka
Witam
maxi dot wyświetlił : airbag fault
Podpiąłem pod kompa i wyszła taka usterka :
028F Obwód zapłonu napinacz pasa pasażera przedni
Wartośc max. przekroczona
Pierwszy raz pojawiło się to miesiąc temu. Skasowałem ten błąd , ale dziś ponownie sie wyświetlił... chcę więc tą usterkę naprawic ponieważ gdy błąd wisi na maxi dot to poduchy są nieczynne.
Prośba o info jak sie za ten bajzel zabrac czy trzeba wymieniac czesc czy moze to wina przewodow , albo wtyczka nie łączy?był VW GOLF mkIV -> 1.6SR AKL 101KM 99r. HIGHLINE
skradziona
Skoda Octavia II -> 1.9TDI PD BKC 105KM 06r. ELEGANCE
jest Opel Astra H -> 1.7 CDTI Z17DTJ 110KM 09r. COSMO
-
-
Witam wydaje mi się, że to problem z kostką od poduszek pod fotelem pasażera - u siebie miałem podobnie jak ruszyłem fotelem kierowcy podczas pracy silnika. Poszukaj w internecie usterki z kostkami pod fotelem, nie jest to tylko problem skody. Ja u siebie odłączyłem akumulator i podpinałem kostki pod fotelem kierowcy i pasażera psiknąłem preparatem w sprayu kontakt do poprawy przewodności (jedna kostka jest pod plastikową zaślepką z boku fotela a druga pod samym oparciem. Błąd skasowałem przy okazji zmiany dawki rozruchowej i puki co problemu nie ma, ale staram się nie kręcić fotelem podczas włączonego zapłonu.
Komentarz
-
-
to akurat nie jest prawdaZamieszczone przez grizzlychcę więc tą usterkę naprawic ponieważ gdy błąd wisi na maxi dot to poduchy są nieczynne.
dokładnie tak jak pisze kolega krystianmx, odkręć fotel, podnieś, rozłącz wszystkie wtyczkiZamieszczone przez grizzlywtyczka nie łączy
i potraktuj np kontaktem lub innym sprayem do czyszczenia styków->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Być może słabe AKU - wywołuje podobny efekt
ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
pieciopalczasty, ale u ciebie to jakieś zwarcie było->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-

Komentarz