Zamieszczone przez Marek46
[O2] napinacz pasa - usterka
Zwiń
X
-
[O2] napinacz pasa - usterka
Witam
maxi dot wyświetlił : airbag fault
Podpiąłem pod kompa i wyszła taka usterka :
028F Obwód zapłonu napinacz pasa pasażera przedni
Wartośc max. przekroczona
Pierwszy raz pojawiło się to miesiąc temu. Skasowałem ten błąd , ale dziś ponownie sie wyświetlił... chcę więc tą usterkę naprawic ponieważ gdy błąd wisi na maxi dot to poduchy są nieczynne.
Prośba o info jak sie za ten bajzel zabrac czy trzeba wymieniac czesc czy moze to wina przewodow , albo wtyczka nie łączy?był VW GOLF mkIV -> 1.6SR AKL 101KM 99r. HIGHLINE
skradziona Skoda Octavia II -> 1.9TDI PD BKC 105KM 06r. ELEGANCE
jest Opel Astra H -> 1.7 CDTI Z17DTJ 110KM 09r. COSMO
-
-
Witam wydaje mi się, że to problem z kostką od poduszek pod fotelem pasażera - u siebie miałem podobnie jak ruszyłem fotelem kierowcy podczas pracy silnika. Poszukaj w internecie usterki z kostkami pod fotelem, nie jest to tylko problem skody. Ja u siebie odłączyłem akumulator i podpinałem kostki pod fotelem kierowcy i pasażera psiknąłem preparatem w sprayu kontakt do poprawy przewodności (jedna kostka jest pod plastikową zaślepką z boku fotela a druga pod samym oparciem. Błąd skasowałem przy okazji zmiany dawki rozruchowej i puki co problemu nie ma, ale staram się nie kręcić fotelem podczas włączonego zapłonu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grizzlychcę więc tą usterkę naprawic ponieważ gdy błąd wisi na maxi dot to poduchy są nieczynne.
Zamieszczone przez grizzlywtyczka nie łączy
i potraktuj np kontaktem lub innym sprayem do czyszczenia styków->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Być może słabe AKU - wywołuje podobny efektILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
pieciopalczasty, ale u ciebie to jakieś zwarcie było->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz