Zamieszczone przez Seed
[O1] Wtryski? Swiece? Cewki?
Zwiń
X
-
Re: Wtryski? Swiece? Cewki?
Zamieszczone przez ziutsaneCześć
Od wczoraj mam problem ze skodą. Silnik strasznie telepie, pli jakby na 3 gary...
Co to może być? Silnik 1,8T AGU.
:/
Odnośnie akcji:
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Ja mam taki problem w O2 obecnie. Z powodu nie wymieniania świec padła albo cewka, albo wtryski. Przez to elektronika szaleje i wyświetla co chwilę każdą możliwą kontrolkę, do tego jest tak jak piszesz telepanie silnika. Unikaj jazdy po mieście / w korkach i udaj się jak najszybciej do warsztatu. Ja stawiam na cewkę
Komentarz
-
-
a miałeś dzwonić z rana!!!!!!!!!!!!!!OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Nie dałem rady miałem coś do załatwienia. Problem chyba rozwiązany. Muszę poprawić okablowanie przy cewkach. Każda podaje iskrę. Świece nowe zamówiłem. Korek wlewu oleju mi popuszcza i podlało trochę na cewki, dostało się do świec... Muszę kupić nowy, najlepiej oryginał.
Przy okazji sprawdziłem wtryski czy nie leją. Pięknie rozpylają mgiełkę...Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneNie dałem rady miałem coś do załatwienia. Problem chyba rozwiązany. Muszę poprawić okablowanie przy cewkach. Każda podaje iskrę. Świece nowe zamówiłem. Korek wlewu oleju mi popuszcza i podlało trochę na cewki, dostało się do świec... Muszę kupić nowy, najlepiej oryginał.
Przy okazji sprawdziłem wtryski czy nie leją. Pięknie rozpylają mgiełkę...Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Panowie, czy to telepanie silnikiem przy padniętej cewce objawia się przy dodawaniu gazu :?: + migająca kontrolka silnika i smród z wydechu :?:
Bo chyba mam to samo ale wolałbym się upewnić, ponieważ dziś wszystkie serwisy pozamykane :|
I czy lepiej w takim przypadku zaholować samochód do serwisu czy raczej nic się nie stanie jak przejadę te 2-3 km samodzielnie :?:Było, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
Ja mam octaive 2.0 tdi i tez mi sie auto trzęsie, ale nic mi nie dymi i nie wyskakują błędy. Poprostu jak zaczyna się trząść to wtedy zmniejszam bieg. W pewnym momencie nie dało sie juz za bardzo jeździć ale wymieniłam filtr paliwa i teraz jeżdzi dużo lepiej ale na 5 i 6 biegu nadal sie czasem trzęsie. Macie jakis pomysł na to?
Komentarz
-
Komentarz