Zamieszczone przez Seed
[O1] Wtryski? Swiece? Cewki?
Zwiń
X
-
Re: Wtryski? Swiece? Cewki?
Również zacząłbym od cewek. Najlepiej to podskocz do ASO i może złapiesz się na akcję wymiany cewek w 1.8T, na koszt SkodyZamieszczone przez ziutsaneCześć
Od wczoraj mam problem ze skodą. Silnik strasznie telepie, pli jakby na 3 gary...
Co to może być? Silnik 1,8T AGU.
:/
. Muszą tylko sprawdzić, czy Twoje łapią się na wymianę i w razie czego komplet masz nowy
.
Odnośnie akcji:
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Ja mam taki problem w O2 obecnie. Z powodu nie wymieniania świec padła albo cewka, albo wtryski. Przez to elektronika szaleje i wyświetla co chwilę każdą możliwą kontrolkę, do tego jest tak jak piszesz telepanie silnika. Unikaj jazdy po mieście / w korkach i udaj się jak najszybciej do warsztatu. Ja stawiam na cewkę
Komentarz
-
-
a miałeś dzwonić z rana!!!!!!!!!!!!!!OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Nie dałem rady miałem coś do załatwienia. Problem chyba rozwiązany. Muszę poprawić okablowanie przy cewkach. Każda podaje iskrę. Świece nowe zamówiłem. Korek wlewu oleju mi popuszcza i podlało trochę na cewki, dostało się do świec... Muszę kupić nowy, najlepiej oryginał.
Przy okazji sprawdziłem wtryski czy nie leją. Pięknie rozpylają mgiełkę...Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
No to teraz machinę będziesz miał zrobioną na dłuuuugie kmZamieszczone przez ziutsaneNie dałem rady miałem coś do załatwienia. Problem chyba rozwiązany. Muszę poprawić okablowanie przy cewkach. Każda podaje iskrę. Świece nowe zamówiłem. Korek wlewu oleju mi popuszcza i podlało trochę na cewki, dostało się do świec... Muszę kupić nowy, najlepiej oryginał.
Przy okazji sprawdziłem wtryski czy nie leją. Pięknie rozpylają mgiełkę...
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Panowie, czy to telepanie silnikiem przy padniętej cewce objawia się przy dodawaniu gazu :?: + migająca kontrolka silnika i smród z wydechu :?:
Bo chyba mam to samo ale wolałbym się upewnić, ponieważ dziś wszystkie serwisy pozamykane :|
I czy lepiej w takim przypadku zaholować samochód do serwisu czy raczej nic się nie stanie jak przejadę te 2-3 km samodzielnie :?:Było, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
Ja mam octaive 2.0 tdi i tez mi sie auto trzęsie, ale nic mi nie dymi i nie wyskakują błędy. Poprostu jak zaczyna się trząść to wtedy zmniejszam bieg. W pewnym momencie nie dało sie juz za bardzo jeździć ale wymieniłam filtr paliwa i teraz jeżdzi dużo lepiej ale na 5 i 6 biegu nadal sie czasem trzęsie. Macie jakis pomysł na to?
Komentarz
-
Komentarz