Problem z ustawieniem zegara w komputerze pokładowym

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pietrek_r
    Classic
    • 2013
    • 3

Proszę bardzo....

...i jeszcze instrukcję w sklepie mają co i jak zrobić ,żeby było git.
  • Qefas
    Classic
    • 2011
    • 26

Witam wszystkich.
    Słuchajcie jak tu czytam o tych wszystkich problemach, to mój może się okazać mega trywialny, ale nie mogę sobie z nim poradzić i jest on dla mnie uciążliwy. Mianowicie chodzi o ustawienie zegara na komputerze pokładowym. Przycisk resetu anuluje wszystko, ale zegara w żaden sposób nie mogę ustawić i wskazuje inną godzinę. Czy ktoś może doradzić co zrobić?
    Skoda Octavia 1,9 TDI ASV 2003 r.

Komentarz

• Polon
      Rider
      • 2010
      • 315

W mojej Skodzie Octavii 2 Tour (MR2011) pomiędzy obrotomierzem, a szybkościomierzem, ale bliżej szybkościomierza jest taki wystający przycisk/pokrętło, którym można skasować licznik dziennego przebiegu samochodu. Można go obracać o kilka stopni w lewo lub prawo dla wyboru trybu lub naciskać dla ustawień. Po obrocie i zwolnieniu pokrętło wraca do swojego pierwotnego położenia.
      Obracając kolejno ten przycisk przy wyłączonym zapłonie, uzyskamy po którymś razie efekt mrugania godzin. Wtedy, tym samym przyciskiem, naciskając go kolejno ustawiamy właściwą godzinę, a następnie zatwierdzamy ustawienie obracając przycisk. Tak samo postępujemy dla ustawienia minut.
      W Octaviach występowało kilka różnych wersji komputera i w związku z tym sposób ustawianie czasu może się różnić od tego, który opisałem.
      Pozdrawiam

Komentarz

• TomekRs
        RS
        • 2011
        • 1670

o1 pewnie ma tak jak f1 wiec lewym przyciskiem delikatnie wcisnij i przekrec w lewo badz w prawo i powinno zaczac mrugac, potem pokretlem ustaw godzine i wcisnij przycisk i bedzie ok.

Komentarz

• alxxx
          RS
          • 2010
          • 1823
          • Octavia I (1U2)
          • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Pokrętłem po lewej stronie lekko w lewo ustawiasz godziny, lekko w prawo minuty. Nic nie mruga.. ustawiasz taką jaka jest i gra gitara
          VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
          Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• TomekRs
            RS
            • 2011
            • 1670

Fakt. Mea culpa. Z tym mruganiem to jak ostatnio w nissanie ustawialem i tak mi zostalo.

Komentarz

• Qefas
              Classic
              • 2011
              • 26

Musi być wyłączony zapłon? Próbowałem na odpalonym, to nic nie mogłem zrobić, chyba, że pokrętło jest walnięte, w żadną stronę nie chciało zadziałać. Dzięki za odpowiedź

Komentarz

• alxxx
                RS
                • 2010
                • 1823
                • Octavia I (1U2)
                • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Czy włączony zapłon czy nie - ma działać. Pokrętło (Y) wbrew swojej nazwie się nie kręci. Jak lekko spróbujesz pokręcić w lewo lub prawo to usłyszysz/poczujesz taki klik i trzymasz aż uzyskasz żądaną wartość.

VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
                Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• Qefas
                  Classic
                  • 2011
                  • 26

Dzięki Panowie za pomoc, kręciłem pokrętłem, słyszałem i czułem kliknięcia, ale trzeba kliknąć i przytrzymać, a nie tylko kliknąć. Już wszystko jasne. Temat można zamknąć, a ja nie omieszkam oznaczyć "pomagaczy"

Komentarz

Pracuję...