Problem z ustawieniem zegara w komputerze pokładowym
Zwiń
X
-
Problem z ustawieniem zegara w komputerze pokładowym
Witam wszystkich.
Słuchajcie jak tu czytam o tych wszystkich problemach, to mój może się okazać mega trywialny, ale nie mogę sobie z nim poradzić i jest on dla mnie uciążliwy. Mianowicie chodzi o ustawienie zegara na komputerze pokładowym. Przycisk resetu anuluje wszystko, ale zegara w żaden sposób nie mogę ustawić i wskazuje inną godzinę. Czy ktoś może doradzić co zrobić?Skoda Octavia 1,9 TDI ASV 2003 r.
-
-
W mojej Skodzie Octavii 2 Tour (MR2011) pomiędzy obrotomierzem, a szybkościomierzem, ale bliżej szybkościomierza jest taki wystający przycisk/pokrętło, którym można skasować licznik dziennego przebiegu samochodu. Można go obracać o kilka stopni w lewo lub prawo dla wyboru trybu lub naciskać dla ustawień. Po obrocie i zwolnieniu pokrętło wraca do swojego pierwotnego położenia.
Obracając kolejno ten przycisk przy wyłączonym zapłonie, uzyskamy po którymś razie efekt mrugania godzin. Wtedy, tym samym przyciskiem, naciskając go kolejno ustawiamy właściwą godzinę, a następnie zatwierdzamy ustawienie obracając przycisk. Tak samo postępujemy dla ustawienia minut.
W Octaviach występowało kilka różnych wersji komputera i w związku z tym sposób ustawianie czasu może się różnić od tego, który opisałem.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Czy włączony zapłon czy nie - ma działać. Pokrętło (Y) wbrew swojej nazwie się nie kręci. Jak lekko spróbujesz pokręcić w lewo lub prawo to usłyszysz/poczujesz taki klik i trzymasz aż uzyskasz żądaną wartość.
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
Komentarz