logow jeszcze nigdy nie robiłem, ale to już jutro bo dzisiaj już piwkuje Panowie
Wysokie spalanie
Zwiń
X
-
Wysokie spalanie
Witajcie
Moja OCTA po adaptacji przepustnicy, zaczeła palić ok. 1,5-2/100km więcej. Podpowiedźcie gdzie szukać przyczyny. Komputer też pokazuje niebotyczne zużycie bo po wdepnięciu na maxa chwilowa jest na 50l/100, przed adaptacją tak nie było. Był restart VCDS ale nic się nie zmieniło.
Pozdro
-
-
Kosa, a sprawdzałes czy ten bład z przepływki powraca po skasowaniu ?przepływka jest jednym z najwarzniejszych czyujników wpływajacych na skład mieszanki a co zatym idzie na spalanie .sonde mozna sprawdzic zwykłym voltomierzem napiecie powino sie zmieniac 0,1-1v im szybiej sie zmienia napiecie tym lepiej minimum to 0,2v/2ms .ale najpierw zacznij od usuniecia błedu z przeplywomierza jak masz to podaj kod błedudiagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
Błąd przepływki powraca, ale ten bład był wcześniej a pojawił się po adaptacji przepustnicy, bo wyczytałem na stronie dostawcy VCDS, że po zaniku czy odłączeniu aku trzeba taką operację przeprowadzić. Czytając inne posty doszedłem do wniosku, że to nie przepływka bo octa ma dobre przyspieszenie i się nie muli. w najbliższych dniach podjadę na diagnostykę to zobaczę co dalej.
Komentarz
-
Komentarz