Wysokie spalanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slawikrrg
    Classic
    • 2011
    • 15

Wysokie spalanie

logow jeszcze nigdy nie robiłem, ale to już jutro bo dzisiaj już piwkuje Panowie
    slawikrrg
  • Kosa
    Classic
    • 2010
    • 13

Wysokie spalanie

Witajcie
    Moja OCTA po adaptacji przepustnicy, zaczeła palić ok. 1,5-2/100km więcej. Podpowiedźcie gdzie szukać przyczyny. Komputer też pokazuje niebotyczne zużycie bo po wdepnięciu na maxa chwilowa jest na 50l/100, przed adaptacją tak nie było. Był restart VCDS ale nic się nie zmieniło.
    Pozdro

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

mozesz miec nieszczelnosci w doloci ,padnieta sonde lamda ,jakies błedy były na kompie?
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• Kosa
        Classic
        • 2010
        • 13

Był tylko błąd przepływomierza, chyba za niskie wskazania, ale ten błąd był nieszkodliwy.
        Czy sonda lambda będzie sygnalizować jakiś błąd, czy sondę można zmierzyć elektrycznie?

Komentarz

• german81
          L&K
          • 2010
          • 1414
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
          • BZB 1.8 TSI 160 KM

Kosa, a sprawdzałes czy ten bład z przepływki powraca po skasowaniu ?przepływka jest jednym z najwarzniejszych czyujników wpływajacych na skład mieszanki a co zatym idzie na spalanie .sonde mozna sprawdzic zwykłym voltomierzem napiecie powino sie zmieniac 0,1-1v im szybiej sie zmienia napiecie tym lepiej minimum to 0,2v/2ms .ale najpierw zacznij od usuniecia błedu z przeplywomierza jak masz to podaj kod błedu
          diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• Kosa
            Classic
            • 2010
            • 13

Błąd przepływki powraca, ale ten bład był wcześniej a pojawił się po adaptacji przepustnicy, bo wyczytałem na stronie dostawcy VCDS, że po zaniku czy odłączeniu aku trzeba taką operację przeprowadzić. Czytając inne posty doszedłem do wniosku, że to nie przepływka bo octa ma dobre przyspieszenie i się nie muli. w najbliższych dniach podjadę na diagnostykę to zobaczę co dalej.

Komentarz

Pracuję...