Tempomat nie działa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czohraczek
    Classic
    • 2013
    • 4

Tempomat nie działa

Też mi sie te kółka małe wydają, ale jazda na 18" jest nie dla mnie. Musiałbym za często felgi wymieniać.

Może pomaluję opony srebrzanką?? Co ty na to Arti?
  • denio03
    Classic
    • 2011
    • 12

Tempomat nie działa

Skoda Octavia I, 110 tdi nie działa tempomat. Elektryk sprawdził przyciski i wszystkie działaja prawidłowo - poprzez diagnostyke komputerową-włączają i załączają w kierownicy i przełączniku kierunkowzkazów.
    A tempomat nie działa- czy ktoś ma pomysł co należało by sprawdzić jeszcze, co to może być uszkodzone?
    Octavia Collection

Komentarz

• bradley
      L&K
      • 2008
      • 1465

Tempomat to nie tylko sprawnosc przelacznikow przy manetce ale takze pedalu sprzegla, hamulca, gazu (czujniki). Odczyt predkosci pojazdu jest? Tempomat jest zakodowany w sterowniku?
      VW Vento 1.9TDI 1Z ++
      Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
      Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• lesiu
        Ambiente
        • 2007
        • 149

Zobacz czy ma zasilanie. Może bezpiecznik Ci tylko strzelił. Sprawdź też tę taśmę co dochodzi do przełącznik lubi się złamać i będzie lipa.
        lesiu

Komentarz

• gifek
          Drive
          • 2010
          • 43

rozebrać manetkę płaskim śrubokrętem, odpiąć wtyczkę. Przeczyścić styki - ewentualnie delikatnie nożykiem zeskrobać zakurzoną/przyśniedziałą warstwę -> założyć z powrotem -> cieszyć się tempomatem.

Poszukaj na forum już to było omawiane - jest nawet manual z foto.

Komentarz

• ulysse
            Rider
            • 2010
            • 496

Odkurzę temat.... mam problem u siebie z tempomatem. W momencie kiedy kupowałem samochód działał i to bez problemów. Po pewnym czasie padł... sprawdziłem VAG'iem i komputer dostaje wszystkie komendy z manetki. Nawet w przypływie desperacji zmieniłem manetkę i nadal nic.

Na komputerze pokazuje mi błąd czujnika prędkości a kolega bradley, wspominał, że to może od niego być zależne ?
            Prędkościomierz działa bez zarzutów.
            Czy to może być wina tego czujnika ?

Komentarz

• marekm45
              Classic
              • 2010
              • 6

octavia 1/2.l benzyna 2005r po przegladzie w aso przestał działać tempomat, czy przez diagnostykę komputerową mogli wyłączyć działanie tempomatu ?
              marekm45

Komentarz

• Dafik88
                Ambiente
                • 2012
                • 177
                • Octavia II (1Z3)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Wszystko mogli tylko pytanie po co? Na Twoim miejscu złożyłbym im wizytę i przekazał "radosną" nowinę. Niech chociaż sprawdzą co jest powodem.
                Życie to nie je bajka, to je bitwa!

Komentarz

Pracuję...