Skoda Octavia I, 110 tdi nie działa tempomat. Elektryk sprawdził przyciski i wszystkie działaja prawidłowo - poprzez diagnostyke komputerową-włączają i załączają w kierownicy i przełączniku kierunkowzkazów.
A tempomat nie działa- czy ktoś ma pomysł co należało by sprawdzić jeszcze, co to może być uszkodzone?
Tempomat to nie tylko sprawnosc przelacznikow przy manetce ale takze pedalu sprzegla, hamulca, gazu (czujniki). Odczyt predkosci pojazdu jest? Tempomat jest zakodowany w sterowniku?
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Odkurzę temat.... mam problem u siebie z tempomatem. W momencie kiedy kupowałem samochód działał i to bez problemów. Po pewnym czasie padł... sprawdziłem VAG'iem i komputer dostaje wszystkie komendy z manetki. Nawet w przypływie desperacji zmieniłem manetkę i nadal nic.
Na komputerze pokazuje mi błąd czujnika prędkości a kolega bradley, wspominał, że to może od niego być zależne ?
Prędkościomierz działa bez zarzutów.
Czy to może być wina tego czujnika ?
Komentarz