[O1] Problemy z elektronika, po probie wymiany radia
Zamieszczone przez Ermac
Szkoda kasy na MDI. Lepiej sprzedać Swinga i kupić Bolero, które ma czytnik kart pamięci
Zależy co kto lubi.. zresztą podobna dyskusja toczyła się m.in. TUTAJ
W miarę szczegółowo zostały tam wypunktowane wady i zalety obu rozwiązań więc chyba nie ma potrzeby żeby się powtarzać.
[O1] Problemy z elektronika, po probie wymiany radia
Witam,
Historia dotyczy skody Octavii I 1,9 tdi 2004r.
Chciałem wymienić seryjne radio, na Sony. Wyjąłem stare radio, podłączyłem nowe, nie zmieniając kompletnie nic w żadnej z wiązek, i wszystko grało ( łącznie z zestawem głośno mówiącym, który jest zamocowany osobne ) i działało. Kiedy wciskałem radio w kieszeń ( nie ukrywam, użyłem trochę siły ) radio nagle zgasło.
Podłączyłem ponownie radio oryginalne, żeby sprawdzić czy działa.
Oto ja teraz funkcjonują pewne rzeczy, po mojej nieudanej próbie wymiany radia:
- Radio nie włącza się i nie wyłącza automatycznie po przekręceniu kluczyka - muszę wciskać i wyciskać pokrętło za każdym razem. ( zasilania i zasilania z kluczyka nie przestawiałem )
- Nie działa wyświetlacz na desce rozdzielczej pomiędzy licznikami
- Nie działa podświetlenie wnętrza, po wyjęciu kluczyka po zgaszeniu auta, reszta funkcji podświetlenie wnętrza działa
- Radio automatycznie wyłącza się po ok. 1 h grania, wystarczy wyłączyć i włączyć pokrętłem i znowu gra.
- Wcześniej po przekręceniu kluczyka włączało się radio i zestaw głośnomówiący wyszukiwał urządzeń do połączenia, teraz muszę ręcznie włączać zestaw głośno mówiący i po ok. 30 min po połączeniu z z telefonem, wyłącza się i gubi połączenie.
Widziałem posty dotyczące podobnych problemów, objawy, brak podświetlenia wnętrza, ni miga dioda w drzwiach kierowcy i.t.p. Żadne z tamtych objawów nie pokrywają się z moimi.
Mam prośbę o pomoc, jeśli ktokolwiek ma jakiś pomysł od czego zacząć poszukiwania rozwiązanie, lub zna fachowca w Warszawie, który będzie w stanie mi pomóc, będę wdzięczny.
po prostu przy wpychani radia na siłę mogły kostki dotknąć do obudowy radia i zrobić zwarcie ale nie tylko jednego obwodu dlatego masz tyle nie działających podzespołów , :|
Komentarz