[O2] Mrowienie/drgania wyczuwalne na pedale gazu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kundziajnik
    Ambiente
    • 2012
    • 108

Zamieszczone przez BADYL
    Trzeba być dobrej myśli...
    jest słońce, jest impreza :szeroki_usmiech
  • natash
    RS
    • 2011
    • 2599

Hmmm ciekawe czy to już fobia u mnie :P. Ale od jakiegoś czasu jeżdżąc zacząłem wyczuwać wibrację na pedale gazu, to chyba dlatego, że jak się jeździ to trzyma się nogę najdłużej na nim i wtedy czuć te wibrację,, wcześniej na pewno tego nie było, bo nie szukam dziury w całym, ale poprostu to czuje jadąc, a skoro wcześniej mnie to nie irytowało to obstawiam tego nie było. Kompletnie nie wiem co to może być, nie są to mocne wibrację, bardziej takie mrowienie czuć na stopie... Jak przytrzymam rękę na boku tunelu który idzie do środka samochodu (tam gdzie ręczny itd. itp.) to też czuć te drgawki... Ostatnio była zmieniana poduszka skrzyni biegów góra i się zastanawiam, czy magik ją dobrze dokręcił, jakby była słabo dokręcona to jakie byłby objawy?

A może koło dwumasowe się kończy, bo w sumie non stop miasto po 15 km, to 12 jadę 1500-2500, a po zrzuceniu biegu trzeba z 1500 przyspieszyć do 2500 na 1,2,3 i tak co światła.

A może ja już ześwirowałem

Komentarz

• Polon
      Rider
      • 2010
      • 315

Poduszka oryginalna czy zamiennik?
      Pozdrawiam

Komentarz

• natash
        RS
        • 2011
        • 2599

Febi.

Komentarz

• Polon
          Rider
          • 2010
          • 315

Jeśli nie jest oryginalna, to może mieć inną charakterystykę tłumienia drgań niż potrzeba.
          Pozdrawiam

Komentarz

• kabanos
            RS
            • 2011
            • 4544
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

To może już ten wiek :diabelski_usmiech Twój oczywiście :szeroki_usmiech

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• andrzej1962
              L&K
              • 2010
              • 1306
              • Octavia III combi (5E5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
              • DADA 1.5 TSI 150 KM

Kolego drgający pedał tak zaraz po wybraniu pierwszego luzu coś ok. 2 cm to i u mnie jest. Przebieg 40 kkm przeglądając forum stwierdzam, że TTTM. Może to i oznaki dwumasy ale jak się nie rozleci to się nie dowiemy. :lol:

Komentarz

• natash
                RS
                • 2011
                • 2599

Fakt może sobie wkręcam, ale wcześniej przez 10k nie wyczuwałem tego, teraz dopiero to zauważyłem. Ciekawsze co zauważyłem to jak stoję i przyciągnę dźwignię zmiany biegów do siebie na max (ale nie wrzucam biegu 1 lub 2) to czuję drgania, jak wychylę na max (tam gdzie mogę wrzucić 5) drgań na drążku nie czuć... ciekawe

Komentarz

• kabanos
                  RS
                  • 2011
                  • 4544
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez natash
                  Fakt może sobie wkręcam, ale wcześniej przez 10k nie wyczuwałem tego, teraz dopiero to zauważyłem. Ciekawsze co zauważyłem to jak stoję i przyciągnę dźwignię zmiany biegów do siebie na max (ale nie wrzucam biegu 1 lub 2) to czuję drgania, jak wychylę na max (tam gdzie mogę wrzucić 5) drgań na drążku nie czuć... ciekawe
                  Starość :diabelski_usmiech

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Polon
                    Rider
                    • 2010
                    • 315

Trzeba kogoś poprosić o pomoc i zaglądnąć pod auto. Sprawdzić co się tam dzieje podczas ruchu lewarka zmiany biegów wzdłuż linii luzu do oporu w lewo i prawo. Przy okazji trzeba też sprawdzić pozostałe poduszki skrzyni biegów i silnika oraz ich mocowanie.
                    Pozdrawiam

Komentarz

• natash
                      RS
                      • 2011
                      • 2599

Tzn. to nie jest tak że ruch lewarka powoduje drgania, tylko czuć je bardziej po stronie kierowcy niż pasażera, na to wygląda

Komentarz

• Biszczu
                        RS
                        • 2011
                        • 5567

natash, TTTM albo zaczynanie szukania dziury w całym, bo ON drogi
                        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• natash
                          RS
                          • 2011
                          • 2599

Cieszy mnie że TTTM , lepsze to niż jakaś naprawa, na którą w chwili obecnej brak funduszy, ale będę obserwował, czy coś się nie pogłębia.

Komentarz

Pracuję...