CASKP, robi wrażenie, na ile czasu trzeba odstawić auto?
[O2] Ogrzewane lusterka - jak jest u was?
Zwiń
X
-
[O2] Ogrzewane lusterka - jak jest u was?
Kiedyś wydawało mi się, że jak włączę ogrzewanie lusterek bocznych to grzeją naprawdę mocno. Teraz mam wrażenie, że grzeją bardzo słabo, a to od strony pasażera prawie wcale. Dla przykładu jak jeździłem Superbem I to tam się rozgrzewały na maxa, że prawie parzyło jak się dotknęło ich. Stąd moje pytanie. Od czego zacząć ewentualną diagnostykę problemu?ŚKODA 120 L z 1977 roku.
ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.
-
-
nic tam nie zobaczy :szeroki_usmiechZamieszczone przez Biszczuod podłączenia auta do VCDSa i zobaczenia błędów po AutoScanie
mam podobnie z tym, że u mnie akurat od kierowcy grzeje słabiej mimo, że na początku grzały oba porównywalnie, jak padnie całkiem albo mnie zacznie mocno irytować to wymienię wkład.Zamieszczone przez TabelTeraz mam wrażenie, że grzeją bardzo słabo, a to od strony pasażera prawie wcale.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Polon, spróbuje jednak wyjąc przełącznik. Kiedyś demontowali mi boczek drzwi w ASO i działało wszystko dobrze przed ich zabawą. W drugich drzwiach miałem np źle podpięty głośnik. Sprawdzę to i jak nic to nie da to będę rozbierał uszczelki. Dzięki za informacje.ŚKODA 120 L z 1977 roku.
Komentarz
-
-
Lusterko jest bardziej narażone na wpływy atmosferyczne niż przełącznik. Są tam wtyczki, jakaś płytka drukowana itp. Podczas deszczu czy mycia myjką ciśnieniową do lusterka dostaje się woda, która wraz z solą po sezonie zimowym powoduje korozję styków. Z zewnątrz tego nie widać. Wiosną zamierzam rozebrać lusterka w swoim nowym samochodzie i zabezpieczyć ich wnętrza jakimś środkiem konserwującym.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
tak o lusterku, swego czasu kierownik zajechał mi drogę i zahaczył o moje prawe lusterko, po wymianie na mowy wkład grzeje o wiele lepiej.Zamieszczone przez Tabelloru, mówisz o tym wkładzie optycznym? Ja bardziej dopatruj się problemu w tym przełączniku. Może on coś nawala?
to już też przerabiałem, nie wiele dało ale być może w tym przypadku pomoże, to jest najprostsze więc też sugeruję od tego zacząć.Zamieszczone przez PolonPodczas deszczu czy mycia myjką ciśnieniową do lusterka dostaje się woda, która wraz z solą po sezonie zimowym powoduje korozję styków.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Z racji, że nie miałem wczoraj za dużo czasu wyjąłem przełącznik z drzwi. Moje oczy ujrzały przełącznik ociekający jakimś smarem w spray'u. Jakby go ktoś czymś popsikał. Kiedyś zgłaszałem w ASO, że coś się dzieje z tymi lusterkami, może to była ich "naprawa". Moja obserwacja jest taka, że przełącznik bardzo lekko chodzi, praktycznie nie stawia żadnego oporu. I co najciekawsze, jak przekręcę na ogrzewanie przez "lewe" lusterko to grzeje słabo, a jak przekręcę przez "prawe" to jest widoczna poprawa, więc zastanawiam się czy to nie przełącznik...ŚKODA 120 L z 1977 roku.
Komentarz
-
-
U mnie też lusterka co raz słabiej grzeją, szczególnie lewe, chyba kiedyś wymienie lustra na niebieskie takie jak w ersce :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Jeszcze jedna ciekawa obserwacja. Po wczorajszym wyjęciu włącznika i wyczyszczeniu tego tłustego syfu zauważyłem, że jak włączę silnik i włączam światła to podświetlenie tego przełącznika pojawia się dopiero po jakiejś chwili. Wcześniej tak nie było i chyba tak być nie powinno. Sądzicie, że to coś z samym włącznikiem czy może coś innego? Jak to sprawdzić? Jakby był ktoś tak miły to poproszę o taki numer katalogowy tego ustrojstwa i ile to mniej więcej kosztuje.ŚKODA 120 L z 1977 roku.
Komentarz
-
Komentarz