CASKP, robi wrażenie, na ile czasu trzeba odstawić auto?
[O2] Ogrzewane lusterka - jak jest u was?
Zwiń
X
-
[O2] Ogrzewane lusterka - jak jest u was?
Kiedyś wydawało mi się, że jak włączę ogrzewanie lusterek bocznych to grzeją naprawdę mocno. Teraz mam wrażenie, że grzeją bardzo słabo, a to od strony pasażera prawie wcale. Dla przykładu jak jeździłem Superbem I to tam się rozgrzewały na maxa, że prawie parzyło jak się dotknęło ich. Stąd moje pytanie. Od czego zacząć ewentualną diagnostykę problemu?ŚKODA 120 L z 1977 roku.
ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.
-
-
Zamieszczone przez Biszczuod podłączenia auta do VCDSa i zobaczenia błędów po AutoScanie
Zamieszczone przez TabelTeraz mam wrażenie, że grzeją bardzo słabo, a to od strony pasażera prawie wcale.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Polon, spróbuje jednak wyjąc przełącznik. Kiedyś demontowali mi boczek drzwi w ASO i działało wszystko dobrze przed ich zabawą. W drugich drzwiach miałem np źle podpięty głośnik. Sprawdzę to i jak nic to nie da to będę rozbierał uszczelki. Dzięki za informacje.ŚKODA 120 L z 1977 roku.
Komentarz
-
-
Lusterko jest bardziej narażone na wpływy atmosferyczne niż przełącznik. Są tam wtyczki, jakaś płytka drukowana itp. Podczas deszczu czy mycia myjką ciśnieniową do lusterka dostaje się woda, która wraz z solą po sezonie zimowym powoduje korozję styków. Z zewnątrz tego nie widać. Wiosną zamierzam rozebrać lusterka w swoim nowym samochodzie i zabezpieczyć ich wnętrza jakimś środkiem konserwującym.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tabelloru, mówisz o tym wkładzie optycznym? Ja bardziej dopatruj się problemu w tym przełączniku. Może on coś nawala?
Zamieszczone przez PolonPodczas deszczu czy mycia myjką ciśnieniową do lusterka dostaje się woda, która wraz z solą po sezonie zimowym powoduje korozję styków.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Z racji, że nie miałem wczoraj za dużo czasu wyjąłem przełącznik z drzwi. Moje oczy ujrzały przełącznik ociekający jakimś smarem w spray'u. Jakby go ktoś czymś popsikał. Kiedyś zgłaszałem w ASO, że coś się dzieje z tymi lusterkami, może to była ich "naprawa". Moja obserwacja jest taka, że przełącznik bardzo lekko chodzi, praktycznie nie stawia żadnego oporu. I co najciekawsze, jak przekręcę na ogrzewanie przez "lewe" lusterko to grzeje słabo, a jak przekręcę przez "prawe" to jest widoczna poprawa, więc zastanawiam się czy to nie przełącznik...ŚKODA 120 L z 1977 roku.
Komentarz
-
-
U mnie też lusterka co raz słabiej grzeją, szczególnie lewe, chyba kiedyś wymienie lustra na niebieskie takie jak w ersce :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Jeszcze jedna ciekawa obserwacja. Po wczorajszym wyjęciu włącznika i wyczyszczeniu tego tłustego syfu zauważyłem, że jak włączę silnik i włączam światła to podświetlenie tego przełącznika pojawia się dopiero po jakiejś chwili. Wcześniej tak nie było i chyba tak być nie powinno. Sądzicie, że to coś z samym włącznikiem czy może coś innego? Jak to sprawdzić? Jakby był ktoś tak miły to poproszę o taki numer katalogowy tego ustrojstwa i ile to mniej więcej kosztuje.ŚKODA 120 L z 1977 roku.
Komentarz
-
Komentarz