natash, na zimnym odpala od strzala, jak jest 8'C w garazu jest ok, przy -10 dzisiaj wlazł na 1100 rpm jak mowisz, jest problem na cieplym - stęka, kwiczy, ale odpala.
[O2] Czujnik polozenia wału 2.0 TDI - BMM - DSG - wymiana ..
Zwiń
X
-
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

-
Mi odwrotnie, na zimnym ni huhu, na ciepłym właśnie ok, ale jak temp. spadłą do 75C to pali. Przytrzymam gazik leciutko i odpala, ale boje się czy rozrząd nie przeskoczył o 1 ząbek przez te mrozy, żeby zaraz o drugi nie przeskoczył i dada nie zrobił.
Komentarz
-
natash, nawet nie strasz
Jutro w ruch pojdzie powietrze + kontakt

Komentarz
-
Ja biorę lawetę z AC Assistance i do mechaniora targam, jak do maja padnie coś jeszcze to do żyda :diabelski_usmiech
Komentarz
-
AC mam, ale lubie to auto ... malo ktory moj samochod wchodzil 80-100 w 90 stopniowy zakret i jechal jak pociag ...

Komentarz
-
Ja też lubię, ale nie można popadać w paranoję... goście z PZU chyba na miejscu próbują odpalać auto, także pozostawię to im, -17C nie chce mi się marznąc, bo za chwilę się rozłożę po takiej walce i pewnie wydam 200 na lekarstwa... Jak to mówią "Równowaga w przyrodzie musi być"
Komentarz
-
Komentarz
-
misiek^wro - jak Ci poszło odpalanie, ja próbowałem raz, ale nie poszło, laweta i ogień. Chciałem odpiąć wtyczkę od płynu chłodzącego, ale jak ją lekko podważyłem to plastik zrobił fruuuuuu, lepiej tego nie ruszać przy takich mrozach
Komentarz
-
natash, odpalilem od kopa.
Ja mam tylko problem przy krotkich rozruchach jak zgasze silnik rozgrzany do 90'CByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR

Komentarz
-
Ok, mój stoi u mechaniora, będą jutro szukać, narazie Astra III 1.3 CDTI 90 KM, mam wrażenie że ma bardziej aksamitną kulturę pracy i dużo ciszej pracuje, ale kopa to ma od 3000 obr :lol:
Komentarz
-
Ja się też przyłącze tutaj bo taki sam problem byl z moim 2.0tdi BMM i po wymianie czujnika położenia wałka i wykasowaniu błedu wszystko gra. Autko pali i na zimnym i na ciepłym.Było 4X4 1.8 T 170km 01 ,2.0tdi 170km OII , 1.9tdi 110km O1, Scout 2.0tdi 165KM i został Tour 1.6 z lpg i perełka Subaru WRX
Komentarz
-
U mnie też chyba któryś czujników padł bo auto nie zapala w ogóle, ani na ciepłym ani na zimnym(albo muszę kręcić z 10 sekund, kilka razy zanim zaskoczy) więc podejrzewam ten czujnik na wale czyli w okolicach skrzyni.
Ktoś go wymieniał samodzielnie?O2 skradziona - szukam nowej
Komentarz

Komentarz