[O1] ciezkie odpalanie z mega iloscia dymu brak mocy itd 1.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • brit3101
    Classic
    • 2013
    • 11

• dawidsc
    Classic
    • 2012
    • 21

Witam moze ktos sie spotkal z taka usterka bo juz nie daje rady z ta moja octavka. Wymienilem rozrzad 10tys km temu w silniku 1.9tdi 90km . Rano ide do auta oczywiscie podgrzewacze dzialaja od swiec swiece nowe, przekaznik cyknie i krece chyba z 5 min az zalapie jakby na 2 gary po chwili obroty sie wzbijaja i dziala normalnie lecz gdy dodaje gazu to brak mocy i obroty podnosza sie max 1500. Oraz podczas krecenia jest taka chmura dymu ze parkuje na parkingu oddalonym od bloku . normalnie niebiesko. Plyn chlodniczy nie ubywa oleju tez nie tzn w normalnych ilosciach tak jak w dieslu od wymiany do wymiany zawsze cos . Przeplywka nowa hmm wezyki zaworki od egr od tubinki ale to raczej nic z tym , i podczas jazdy np przy rdukcji strasznie zawyje oraz jest objaw jakby odcielo mu paliwo szarpniecie i jedzie dalej ale predkosc max 120km/h z ostrym bujaniem . Do tego na wolnych obrotach jak jest cieply trzesie lekko autkiem niekiedy myslalem nad wtryskiem sterujacym lub nad odrazu 4 sztukami dobre podjescie czy raczej jakis czujnik albo nie wiem juz... poadzcie cos ....

Komentarz

• kazik4x4
      RS
      • 2008
      • 2728

A paliwo to Ci kolego nie zamarza??? Klasyczny objaw przyblokowanych przewodów/filtra.

Komentarz

• dawidsc
        Classic
        • 2012
        • 21

kolego filtry nowe paliwo lane ulimate i w ogole wszystko ok stp dodawalem caly rok spokoj byl tylko od 2 tygodni tak sie stalo. Probuje sobie poradzic ale ... bez radnosc. Auto nie bylo tankowane na jakis stacjach u "romana w stodole" tylko shell i BP

Komentarz

• petras
          Ambiente
          • 2008
          • 171
          • Octavia I (1U2)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

problem taki sam jak u mnie. pod tylnym siedzeniem masz bak, w nim od góry masz taką dużą nakręcaną przykrywkę ze smokiem. rozepnij przewody paliwowe, pamiętając o kolejności (są dwa więc problemu nie będzie) wyciągnij smoka i przedmuchaj od dołu obydwa zaworki. skręć do kupy, zalej filtr paliwa i jeździj

2 dni nad tym u siebie siedziałem aż wysiedziałem

Komentarz

• dawidsc
            Classic
            • 2012
            • 21

o tego nie wiedzialem zrobie to za godzinke ale i tak uwazam ze wtryski moga byc juz zle bo kopci i ma najechane 450tys;p

Komentarz

• mobi65
              Rider
              • 2009
              • 291

a jak jest ze statycznym katem wtrysku ?podlacz pod vaga i sprawdz

Komentarz

• dawidsc
                Classic
                • 2012
                • 21

bylem u znajomego wlasnie i wtrysk padniety jest niestety szukam wtrysku ale 510zl za jeden nowy sterujacy to raczej nie dam wole silnik caly kupic . chyba ze ma ktos w spoko cenie to bym przyjal i zeby sprawne bylo

Komentarz

• marcing2720
                  Classic
                  • 2011
                  • 16
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

koledzy tez mam ten problem z odpalaniem!wszystko juz wymieniłem co mogłem chyba ale rano nadal jest straszny problem.Sprawdzałem na kompie konty OK dawka startowa na maksa ustawiona!I to zmartwiło mechanika i mie bo mowił ze moze pomału pompa wtryskowa sie konczy!!Dodam ze na ciepłym pali bezproblemu!! zostało mi jeszcze sprawdzic tego smoka w zbiorniku chyba ze mam tam pompkie paliwa bo mam silnik AGR?To mój pierszy disel wiec dopiero sie ucze.
                  marcing2720

Komentarz

• dawidsc
                    Classic
                    • 2012
                    • 21

ja jeszcze nie tknalem nic bo za zimno wszystko tak trzyma ze rece rozwalilem a nie odkrecilem nic. boje sie tez ze moze byc pompa ale nikt nie ma wtryskow i popy jak pytalem a nowej nie kupie bo mnie nie stac na takie cos .czekam az bedzie cieplej i zobacze dzis odpalila z wielkim bolem .3rozrusznik strace na dniach przez to dlugie krecenie

Komentarz

• Tomek_dx
                      Rider
                      • 2008
                      • 398

dawidsc, Mam na sprzedaż 4 wtryski od 1.9 TDI 90KM ale oznaczenie ALH. Przebieg 180tys a więc połowę Twojego. Wymieniłem ponieważ założyłem większe i zapodałem program (niestety O1 juz sprzedana) Wtryski na 100% były OK. Byłem Octą w górach (jeszcze przed wymianą) i był mróz minus 20st. Po 4 dniach stania odpaliła od strzała z rozrusznika. Wtryski od wymiany leżakują w butelce zalanej ropą tak więc na pewno nic im nie jest. Wiem że AHF ma inne ciśnienia ale można je precyzyjnie ustawić np ja regulowałem nowe wtryski u Bogdan Podkowiński Nadarzyn (również przyjmuje wtryski przesyłką i je odsyła) Co do ceny to pewnie się dogadamy na PW
                      Tomek

Komentarz

• t_kucyk
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 147
                        • Volkswagen

Re: ciezkie odpalanie z mega iloscia dymu brak mocy itd 1.

Cześć,

Działałeś już coś więcej w tym temacie?
                        W piątek odstawiam auto do mechanika objawy mam takie same.

U mnie auto kręci i odpala szybko: 4 - 5 obrotów i silnik chodzi. Niestety dym, delirka silnika i spadek osiągów jest widoczny choć nie tak duży jak u Ciebie.

Komentarz

• marcing2720
                          Classic
                          • 2011
                          • 16
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja jeszcze sie nie wziołem. daj znac co ci mechanik powiedział?
                          marcing2720

Komentarz

• mobi65
                            Rider
                            • 2009
                            • 291

Zamieszczone przez marcing2720
                            koledzy tez mam ten problem z odpalaniem!wszystko juz wymieniłem co mogłem chyba ale rano nadal jest straszny problem.Sprawdzałem na kompie konty OK dawka startowa na maksa ustawiona!I to zmartwiło mechanika i mie bo mowił ze moze pomału pompa wtryskowa sie konczy!!Dodam ze na ciepłym pali bezproblemu!! zostało mi jeszcze sprawdzic tego smoka w zbiorniku chyba ze mam tam pompkie paliwa bo mam silnik AGR?To mój pierszy disel wiec dopiero sie ucze.
                            odepnij czujnik temperatury i sprobuj odpalic

Komentarz

• marcing2720
                              Classic
                              • 2011
                              • 16
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kolego odpinałem. tez ma problem i dodatkowo jak juz odpali to mocno czuć paliwo! juz sam nie wiem
                              marcing2720

Komentarz

• dawidsc
                                Classic
                                • 2012
                                • 21

Tomek_dx tomek napisz ile za to chcesz na pw bo dzis zrobilem wezyki od podcisnien itd leci jak szalona masakryczna ma moc ale wlalem za 100zl dzis ropy przejechalem 20km i prawie znowu na rezerwie spalanie pokazuje 18.1 na 100. mam dosc tego tankowania i odpalania

[ Dodano: Pon 06 Lut, 12 23:04 ]
                                czujnik odpialem i to samo tez sprawdzalem tak

Komentarz

• marcing2720
                                  Classic
                                  • 2011
                                  • 16
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Moja skoda cieżko pali ale spalanie ma wnormie kolo 6l/100km.No w trasie oczywiscie jeszcze miej

[ Dodano: Wto 07 Lut, 12 17:22 ]
                                  Dzis sprawdziłem smoka w zbiorniku i jest wszystko ok wiec została tylko pompa wtryskowa albo same wtryskiwacze!A to juz jest wiekszy wydatek?Chyba ze macie moze jeszcze jakis pomysł bo ja juz nie!!
                                  marcing2720

Komentarz

Pracuję...